Eroul Xabi e un familist convins

Ultima actualizare:

    Xabi a marcat de două ori  la meciul său cu numărul 100  în tricoul naţionalei Spaniei
Xabi a marcat de două ori la meciul său cu numărul 100 în tricoul naţionalei Spaniei

La meciul său cu nr. 100 pentru naţionala Spaniei, Xabi Alonso a dat recital. Cele două goluri înscrise de el au dus practic campiona mondială şi europeană mai departe, iar mass media şi-a mutat reflectoarele pe mijlocaşul lui Real Madrid, un tip neobişnuit cu reclama. Viaţa personală şi cariera lui Alonso merită însă măcar în acest moment de glorie o analiză la lupă.

Născut într-o familie de basci la Tolosa, lângă San Sebastian, cariera lui Xabi a fost de la început legată de fotbal. Tatăl său, Periko, a făcut istorie la Real Sociedad alături de care a câştigat două titluri de campioană a Spaniei, dar şi la Barcelona, cu care a câştigat un alt campionat. „Dexter", aşa cum este poreclit Xabi pentru asemănarea fizică cu un personaj dintr-un film, şi-a făcut junioratul împreună cu Mikel Arteta, acum la Arsenal Londra, care este cel mai bun prieten al său.

Xabi şi Nagore au făcut nunta în 2009 şi au doi copii, un băiat şi o fată

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Faptul că Alonso este un jucător serios o demonstrează şi parcursul său în carieră. Practic, după debutul la Sociedat din 1999 şi un scurt împrumut la Eibar, acesta a mai jucat doar la Liverpool şi la Real Madrid, cu care a ieşit campion în acest sezon.

Cu tot talentul său, Xabi Alonso este un jucător care rareori a ţinut primele pagini ale ziarelor, cu atât mai puţin ale tabloidelor. Discret prin poziţia şi exprimarea în teren, adică deosebit de utilă, dar foarte puţin vizibilă şi spectaculoasă, Xabi Alonso a trecut deseori neobservat.

În 2009, mijlocaşul în vârstă de 30 de ani s-a căsătorit însă în Ţara Bascilor cu frumoasa Nagore Aramburu, împreună cu care are şi doi copii, iar evenimentul a fost foarte mediatizat. Interesant este însă modul în care Xabi a agăţat-o pe Nagore, fapt povestit chiar de aceasta.

„La un eveniment, Xabi m-a rugat să-i împrumut telefonul meu pentru că trebuie să sune neapărat pe cineva şi pe al lui nu-l găseşte. I l-am dat, dar el îşi dăduse lui un apel pentru a-i rămâne numărul meu memorat. Am aflat abia a doua zi, când m-a sunat ca să mă invite în oraş. Am acceptat şi de atunci suntem împreună", a afirmat Nagore, alături de care Xabi trăieşte deja de opt ani. Nagore & Xabi a fost desemnat cel mai frumos cuplu din fotbal în 2011.

Şi tatăl lui a fost fotbalist

Xabi nu este singurul fiu al lui Periko Alonso, ci mai are doi fraţi, mai puţini celebri decât el, dar care activează tot în lumea fotbalului.

Astfel, Mikel Alonso este şi el jucător profesionist şi evoluează pe acelaşi post de mijlocaş central. Jon Alonso este arbitru în Ţara Bascilor, dar nu la nivelul primului eşalon. Tatăl lor, Periko Alonso, fost antrenor la Sociedad, s-a retras din activitate pentru a se ocupa de afacerile lui Xabi.

Iubita lui Casillas,machiaj în direct

Dacă meciul în sine n-a fost deloc spectaculos, spectatorii de la Doneţk au avut ocazia s-o vadă la lucru pe simpatica reporteriţă iberică Sara Carbonero, nimeni alta decât iubita căpitanului naţionalei Spaniei, Iker Casillas. Trimisă în "misiune" de postul Telecinco, Sara a transpirat şi ea pe marginea terenului, în căutarea celor mai proaspete informaţii despre cele două echipe.

În clipele de respiro, şi-a permis chiar o scurtă şedinţă de machiaj în văzul întregii asistenţe, aceasta după ce fusese şicanată de mascotele competiţiei, Slauek şi Slavko, care au cerut-o în căsătorie în timp ce transmitea în direct. La finalul partidei, după calificarea fără mari emoţii a Spaniei, Sara Carbonero n-avea cum să rateze un interviu la cald cu cel care, foarte probabil, îi va deveni soţ.

De această dată, Iker Casillas n-a mai sărutat-o pe Sara în faţa camerelor, aşa cum a făcut-o după finala Mondialului din 2010, răspunzându-i în mod profesionist la fiecare întrebare. Cine ştie însă de ce surpriză va avea parte Sara dacă Spania îşi va apăra titlul european? Şansele ca ibericii să ridice trofeul sunt foarte mari, mai ales că Iker Casillas a ajuns la 780 de minute (opt meciuri plus două prelungiri) fără gol primit în meciurile eliminatorii de la ultimele trei turnee finale.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net