Erou la 17 ani pentru FCSB. Cristian Dumitru a impresionat în Moldova

Ultima actualizare:

    Cristian Dumitru
Cristian Dumitru

Puștiul Cristian Dumitru a fost cel mai bun jucător al FCSB-ului în meciul din Moldova cu Milsami Orhei (2-1).

Într-o „dublă” cu Milsami care nu i-a solicitat prea tare, roș-albaștrii l-au descoperit în propria curte pe Cristian Dumitru, un atacant promițător care a intrat deja în cărțile de istorie ale FCSB-ului.

La 17 ani și jumătate, Dumitru a devenit joi seară, la Chișinău, al doilea cel mai tânăr marcator pentru FCSB în cupele europene. Mai precoce decât el fusese în 2006 o altă mare speranță a fotbalului românesc, care din păcate n-a confirmat ulterior. E vorba despre Răzvan Ochiroșii, autor al unui gol în meciul cu slovenii de la Gorica, într-un moment în care avea 17 ani și patru luni. Revenind la Dumitru, acesta a profitat din plin de o ușoară accidentare a lui Hora. Introdus titular de Bogdan Andone, buzoianul a înscris după trei minute, fructificând o poziție ideală în careul moldovenilor. Cristian și-a completat seara cu o pasă de gol pentru Oaidă, astfel că poate fi numit cu siguranță omul meciului. „Mă așteptam să joc, dar nu să dau gol și pasă de gol. E ceva incredibil, e cea mai frumoasă zi din viața mea. Am dat gol în Europa League la o vârstă fragedă. Dedic acest gol familiei mele”, a spus atacantul care mai marcase pentru FCSB, dar într-un meci de Cupă cu Dunărea Călărași.

Imediat după reușita sa din Moldova, Cristian Dumitru a fugit la marginea terenului pentru a se îmbrățișa pe managerul Mihai Stoica, cel care a crezut enorm în potențialul său. De altfel, oficialul FCSB-ului l-a provocat pe Dumitru în urmă cu jumătate de an să dea jos câteva kilograme. „Am discutat cu el, că avea 73,5 kilograme și ar fi trebuit să aibă undeva în jurul a 70. I-am zis că dacă prima cifră va fi 6 după Sărbători, atunci va deveni fotbalist. S-a întors cu 69,2”, declara Meme Stoica la acea vreme.

În primăvara trecută, pentru ca Dumitru să joace mai mult, FCSB l-a împrumutat pe tânărul atacant la divizionara secundă Academica Clinceni, pe care a ajutat-o să promoveze în prima ligă. Acum, în condițiile în care roș-albaștrii se bazează în ofensivă în special pe Hora și Gnohere, Cristian Dumitru ar putea fi din nou împrumutat, varianta cea mai plauzibilă fiind tot gruparea din Clinceni. „Nu știu nimic despre viitorul meu”, a declarat adolescentul care va intra la toamnă în clasa a 12-a.

Următoarea adversară pentru FCSB în preliminariile Ligii Europa este echipa Alashkert Erevan. În primul tur preliminar, armenii au depășit oarecum surprinzător formația Makedonia Skopje, cu o dublă victorie (3-1 acasă și 3-0 în deplasare). Alashkert a jucat și anul trecut cu o echipă din România, fiind eliminată de CFR Cluj, tot în Liga Europa, cu 0-7 la „general”. Primul meci dintre FCSB și Alashkert va avea loc joia viitoare, în Armenia.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net