Eroii de la tineret, în picaj. Au probleme mari la echipele de club

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi, în tricoul lui Genk
Ianis Hagi, în tricoul lui Genk

Majoritatea titularilor cu care naționala României a uimit Europa traversează momente complicate la echipele de club.

La doar o lună și jumătate după semifinala jucată la Europeanul Under 21, aproape toți tricolorii se află pe o pantă descendentă sau se confruntă cu diverse alte probleme.

În frunte cu Ianis Hagi, eroii României la turneul final din această vară au dat de greu la formațiile de club de care aparțin. Transferat la campioana Belgiei, Hagi junior a debutat fantastic, cu gol, dar apoi s-a stins. Sâmbătă seară, Ianis a fost în premieră titular la Genk, dar echipa sa a pierdut acasă (0-2 cu Waregem), iar românul și noii săi coechipieri sunt copleșiți de critici. Golgheterul naționalei noastre la Euro, George Pușcaș, e un alt exemplu elocvent. Dezamăgit după depărțirea definitivă de Inter, atacantul a început cu stângul aventura la Reading, în divizia a doua engleză. Pușcaș a jucat o repriză în înfrângerea cu Hull City (1-2), remarcându-se doar cu o bară. Tot în Anglia, dar în prima divizie, la Brighton, Tudor Băluță a fost lăudat pentru felul în care se antrenează, dar nici măcar n-a prins lotul de 18 pentru confuntarea din prima etapă (3-0 la Watford). Într-o situație similară e și Andrei Ivan, la FC Krasnodar. Mijlocașul român n-a jucat nici un minut oficial în acest sezon pentru prima echipă a rușilor, evoluând în schimb o repriză pentru formația secundă a clubului, în liga a doua.

Rămănând în Rusia, la Ufa, fundașul Ionuț Nedelcearu a fost ușor accidentat și n-a prins lotul celor de la UFA în primele trei etape, întorcându-se printre titulari abia săptămâna trecută. Colegul de linie al lui „Nede” la Euro 2019, Alex Pașcanu, n-a reușit să facă pasul spre o echipă de seniori, el fiind în continuare înregimentat la gruparea Under 23 a englezilor de la Leicester City. Ca și Pașcanu, Cristi Manea se confruntă și el cu un blocaj în carieră. Fundașul dreapta împrumutat ultimii doi ani la CFR Cluj s-a întors în proprietatea lui Apollon Limassol, dar ciprioții nici nu-l folosesc, nici nu sunt dispuși să-l transfere decât în schimbul a cel puțin 4 milioane de euro. Încheiem analiza cu cei trei fotbaliști rămași în Liga I care au făcut parte din echipa de bază a lui Mirel Rădoi la Euro. FCSB-istul Dennis Man nu și-a regăsit forma din sezonul trecut și, mai mult, a suferit o accidentare destul de serioasă. „Nci eu nu știu ce se întâmplă cu mine”, apunea Man înainte de a lua această pauză forțată. În schimb, mijlocașul Cicâldău (Craiova) și fundașul stânga Ștefan (Sepsi) n-au prins deocamdată transferurile visate și continuă să fie jucători de bază la echipe care au început stagiunea cu numeroase dificultăți.

Singurul care se păstrează pe aceeași linie comparativ cu momentul Euro 2019 e portarul și căpitanul tricolorilor, Ionuț Radu. Acesta a revenit în proprietatea lui Inter Milano, dar a fost lăsat să mai joace un an la Genoa, acolo unde a impresionat în sezonul precedent. Radu va fi în continuare prima opțiune între buturile genovezilor, primul meci oficial al „grifonilor” fiind programat la finalul săptămânii, în Cupa Italiei.

Titularii României la Euro 2019

Ionuț Radu - Cristi Manea, Ionuț Nedelcearu, Alex Pașcanu, Florin Ștefan - Tudor Băluță, Alex Cicâldău - Dennis Man, Ianis Hagi, Andrei Ivan - George Pușcaș

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net