Eric Dier a fost amendat cu 40.000 de lire sterline după ce l-a alergat pe un spectator

dier-eric-gettyimages-1210429578.jpg

Spectatorul a rupt-o la fugă când l-a văzut pe Eric Dier urcând în tribună
Spectatorul a rupt-o la fugă când l-a văzut pe Eric Dier urcând în tribună
Foto: Guliver / GettyImages

Component al echipei Tottenham, Eric Dier (26 de ani) a fost suspendat pentru patru meciuri şi amendat cu 40.000 de lire sterline pentru că a sărit în tribună să bată un fan la finalul unei partide din 4 martie, cu Norwich City, din Cupa Angliei.

Internaționalul englez şi-a recunoscut faptele, considerând că a avut un comportament neadecvat, dar nu şi ameninţător. O comisie independentă a federaţiei engleze a ajuns însă la concluzia că jucătorul a avut o atitudine ameninţătoare.
Cu toate că a fost dominat dintotdeauna de fair-play, fotbalul din Anglia nu este ocolit nici el de scene mai puțin ortodoxe. Un astfel de episod s-a petrecut după meciul Tottenham – Norwich (1-1, 2-3 la loviturile de departajare) din optimile de finală ale Cupei. La puține momente după fluierul final, Eric Dier a urcat în tribună cu gândul de a se răfui cu un fan al londonezilor. Inițial, nimeni n-a înțeles ce l-a deranjat pe internaționalul englez. Apoi, s-a crezut că spectatorul l-a înjurat pe Gedson Fernandes, care a ratat ultima lovitură de departajare, și a avut un conflict cu fratele lui Dier, aflat în apropierea lui. „E fratele meu, e fratele meu!", striga Dier, în timp ce urca sărind peste rândurile de scaune, informează lequipe.fr. Această variantă nu a fost confirmată de antrenorul lui Tottenham, Jose Mourinho: „Cred că Eric a făcut ceva ce noi, profesioniştii, nu putem face, dar probabil fiecare dintre noi ar trebui să o facă. Repet, noi, profesioniştii, nu o putem face, dar sunt de partea jucătorului şi îl înţeleg. Fanii au fost cu echipa până la ultimul penalty pe care l-am ratat. Această persoană l-a insultat pe Eric. Familia lui era acolo, fratele lui mai tânăr nu era fericit de situaţie", a declarat Mourinho, potrivit marca.com. Incidentul a fost aplanat de alți suporteri ai lui Tottenham, care l-au oprit pe Dier, dar și fiindcă fanul a fugit.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1