Englezii s-au revoltat şi nu mai vor să joace de sărbători. "O să-i omorâm!"

Ultima actualizare:

    Echipele din Premier League s-au revoltat împotriva Federaţiei care le-a pus să joace patru etape în opt zile. City şi-a pierdut marţi fundaşul cumpărat cu 51 de milioane de euroFoto Click!
Echipele din Premier League s-au revoltat împotriva Federaţiei care le-a pus să joace patru etape în opt zile. City şi-a pierdut marţi fundaşul cumpărat cu 51 de milioane de euroFoto Click!

Fanii s-au bucurat nespus că mai sunt şi campionate care nu se întrerup în preajma sărbătorilor de iarnă, dar de partea cealaltă lucrurile nu se văd la fel de roz. Oricât de spectaculoasă ar fi celebra etapă de Boxing Day, jucătorii şi antrenorii din Albion se plâng că sunt exploataţi ca nişte animale de circ, iar asta trebuie să se termine.

Iar la trecerea dintre 2017 spre 2018 chiar s-a sărit calul. Federaţia a stabilit etapa a 19-a din Premier League pe 23 decembrie, cu o seară înaintea Ajunului. La trei zile distanţă, în a doua zi de Crăciun, s-a jucat celebra Boxing Day, şi jucătorii sperau că totul se va opri aici. Dar de unde? Pe 30 decembrie era programată etapa cu numărul 21, iar Crystal Palace- Manchester City, scor 0-0, şi West Brom – Arsenal, scor 1-1, s-au jucat chiar cu câteva ore înainte de Revelion. Nebunia a continuat însă şi luni, 1 ianuarie 2018, când echipele care jucaseră pe 30 decembrie în etapa a 21-a au avut meciuri şi în etapa a 22-a. Uzură maximă, atât fizică, cât şi psihică, toate ducând la mai multe accidentări grave. După patru meciuri în opt zile, Liverpool i-a pierdut pe Coutinho şi Salah, Manchester City pe Walker şi Gabriel Jesus, Manchester United pe Lukaku, Leicester pe Vardy, iar lista e foarte lungă. Antrenorii greilor din Premier League n-au mai rezistat şi cel mai dur a fost Pep Guardiola, tehnicianul liderului, care a cerut oficialilor să oprească această nebunie. „Toată lumea a văzut în ultimele săptămâni câţi jucători s-au accidentat. O să îi omorâm. Federaţia ar trebui să reflecteze la acest aspect. Ştiu că show-ul trebuie să continue, dar să joci pe 31 decembrie şi 2 ianuarie nu e ceva natural. În Anglia jucătorii nu sunt protejaţi”, a spus spaniolul la conferinţa de presă.

Maximum o săptămână de pauză

Nervii exprimaţi public de Guardiola, Mourinho, Klopp şi ceilalţi tehnicieni n-au avut, deocamdată, niciun efect. În acest weekend se întrerupe Premier League, dar nu pentru a lua Kane şi compania vreo gură de oxigen, ci pentru că se joacă meciuri de Cupa Angliei. Abia apoi urmează o săptămână de răgaz fără intermediară, ceea ce înseamnă 6, 7 zile fără partide oficiale. E maximul compromisului care se poate face în Marea Britanie şi nu e de mirare că nu rezistă oricine în acest fotbal.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net