Eliminat la meciul cu OM, Neymar Jr și-a făcut „mea culpa”

neymar-jeromebrisard-psg-om-epa-efe-h_56340515.jpg

Arbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar  Jr
Arbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar Jr
Arbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar Jr / Foto: EPA-EFE

Aflat printre cei cinci jucători care au fost eliminați în prelungirile partidei Paris Saint-Germain - Olympique de Marseille (0-1), din etapa cu numărul 3 a Ligue 1, Neymar J și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate într-o postare pe contul său de Instagram. Brazilianul și-a făcut „mea culpa” și a îndemnat la calm: „Sunt trist să văd sentimentul de mânie pe care îl poți provoca printr-o revolă la cald”, a scris Neymar Jr, atât în engleză, cât și în portugheză.

Component al echipei PSG, sud-americanul l-a acuzat pe fundaşul spaniol al echipei Olympique de Marseille, Alvaro Gonzalez, de rasism. În primul mitan, acesta s-a plâns arbitrului Jerome Brisard de comportamentul lui Alvaro Gonzalez. „Rasism, nu", a repetat brazilianul de mai multe ori. Apoi, în timpul încăierării generale de la sfârşitul meciului, brazilianul şi spaniolul s-au înjurat reciproc.Apoi, Neymar a fost eliminat pentru o palmă pe care i-a dat-o fundaşului... Brazilianul a părăsit terenul aplaudându-l ironic pe arbitru, iar apoi a scris pe rețelele sociale:  „A fost uşor ca VAR-ul să-mi surprindă <<agresiunea>>... Acum vreau să arate imaginea rasistului care îmi strigă <<fiu de maimuţă nenorocită>> Asta vreau să văd".
Alvaro Gonzalez a negat acuzaţiile, tot pe reţele de socliazare: „Nu există loc pentru rasism. Uneori trebuie să înveţi să pierzi şi să-ţi asumi pe teren. Trei puncte incredibile, astăzi".
După meci, antrenorii celor două rivale au comentat incidentul. „Mi-a spus că a fost o insultă rasistă, dar nu am auzit-o pe teren. Toată lumea are aceeaşi părere: indiferent că e în societate sau în fotbal, în sport, în viaţă, rasismul nu poate exista. Este clar. Dar sincer, nu am auzit. Deci nu pot comenta", a spus antrenorul lui PSG, Thomas Tuchel. La fel de rezervat în declarație a fost și „principalul” lui OM, Andre Villas-Boas: „Sper că nu este nimic. Sper că asta nu va arunca o umbră pe această victorie. Nu cred, pentru că Alvaro este un jucător cu experienţă. Nu există loc pentru rasism în fotbal. Nu cred că a fost cazul..."

Olympique de Marseille a câștigat cu 1-0 (1-0), la Paris, meciul cu campioana Franţei, PSG, prin golul marcat de Florian Thauvin, în minutul 31. În prelungiri, Kurzawa, Paredes, Neymar Jr (PSG), Amavi şi Benedetto (OM) au fost eliminaţi.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1