Eliminat la meciul cu OM, Neymar Jr și-a făcut „mea culpa”

Ultima actualizare:

    Arbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar  JrArbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar  Jr / Foto: EPA-EFE
Arbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar JrArbitrul Jerome Brisard l-a eliminat pe Neymar Jr / Foto: EPA-EFE

Aflat printre cei cinci jucători care au fost eliminați în prelungirile partidei Paris Saint-Germain - Olympique de Marseille (0-1), din etapa cu numărul 3 a Ligue 1, Neymar J și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate într-o postare pe contul său de Instagram. Brazilianul și-a făcut „mea culpa” și a îndemnat la calm: „Sunt trist să văd sentimentul de mânie pe care îl poți provoca printr-o revolă la cald”, a scris Neymar Jr, atât în engleză, cât și în portugheză.

Component al echipei PSG, sud-americanul l-a acuzat pe fundaşul spaniol al echipei Olympique de Marseille, Alvaro Gonzalez, de rasism. În primul mitan, acesta s-a plâns arbitrului Jerome Brisard de comportamentul lui Alvaro Gonzalez. „Rasism, nu", a repetat brazilianul de mai multe ori. Apoi, în timpul încăierării generale de la sfârşitul meciului, brazilianul şi spaniolul s-au înjurat reciproc.Apoi, Neymar a fost eliminat pentru o palmă pe care i-a dat-o fundaşului... Brazilianul a părăsit terenul aplaudându-l ironic pe arbitru, iar apoi a scris pe rețelele sociale:  „A fost uşor ca VAR-ul să-mi surprindă <<agresiunea>>... Acum vreau să arate imaginea rasistului care îmi strigă <<fiu de maimuţă nenorocită>> Asta vreau să văd".Alvaro Gonzalez a negat acuzaţiile, tot pe reţele de socliazare: „Nu există loc pentru rasism. Uneori trebuie să înveţi să pierzi şi să-ţi asumi pe teren. Trei puncte incredibile, astăzi".După meci, antrenorii celor două rivale au comentat incidentul. „Mi-a spus că a fost o insultă rasistă, dar nu am auzit-o pe teren. Toată lumea are aceeaşi părere: indiferent că e în societate sau în fotbal, în sport, în viaţă, rasismul nu poate exista. Este clar. Dar sincer, nu am auzit. Deci nu pot comenta", a spus antrenorul lui PSG, Thomas Tuchel. La fel de rezervat în declarație a fost și „principalul” lui OM, Andre Villas-Boas: „Sper că nu este nimic. Sper că asta nu va arunca o umbră pe această victorie. Nu cred, pentru că Alvaro este un jucător cu experienţă. Nu există loc pentru rasism în fotbal. Nu cred că a fost cazul..."

Olympique de Marseille a câștigat cu 1-0 (1-0), la Paris, meciul cu campioana Franţei, PSG, prin golul marcat de Florian Thauvin, în minutul 31. În prelungiri, Kurzawa, Paredes, Neymar Jr (PSG), Amavi şi Benedetto (OM) au fost eliminaţi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net