Eliminarea din Liga Europa ajută CFR-ul! Meciul decisiv cu FC Sevilla e joi seară

Ultima actualizare:

    Deac a deschis scorul în meciul tur
Deac a deschis scorul în meciul tur

Dacă vor reuși o calificare miraculoasă la Sevilla, clujenii își vor îngreuna misiunea de apărare a titlului în Liga I

Paradoxal, echipa lui Dan Petrescu e pusă în situația de a fi ajutată de o eventuală eliminare din Liga Europa. CFR-ul are de ales între continuarea parcursului european și un calendar infernal în martie, cu meciuri decisive în play-off.

În căutarea unui nor miracol în competițiile continentale, CFR Cluj e obligată să marcheze joi pe arena „Sanchez Pizjuan” din Sevilla, contra unui adversar de top din Spania, aflat momentan pe locul patru în La Liga. Având avantajul egalului din tur (1-1), dar și susținerea propriilor suporteri, alb-roșii de la FC Sevilla pornesc din postura de mari favoriți, însă CFR-ul lui Dan Petrescu a răsturnat de multe ori calculele hârtiei (vezi victoriile din acest sezon cu Celtic, Lazio sau Rennes). În toamnă, tehnicianul ardelenilor s-a plâns în dese rânduri de programul încărcat, cu meciuri din trei în trei zile, dar a ieșit cu bine din sezonul regular, o fază a campionatului în care miza nu e atât de mare.

Cu totul altfel stau lucrurile acum, cu câteva zile înainte de startul play-off-ului. Practic, urmează două luni de foc în Liga I, în care principalul obiectiv al lui Dan Petrescu e păstrarea titlului în Gruia și accesul în preliminariile Ligii Campionilor. În aceste condiții, o eventuală calificare în optimile Ligii Europa (cu meciuri la mijlocul lui martie) va afecta cu siguranță prospețimea CFR-ului în play-off. Privind calendarul, ar însemna ca cele două partide europene să fie cuprinse între două deplasări complicate, la Mediaș și la Botoșani, plus un derby cu FCSB pe teren propriu chiar între turul și returul din „optimea” Ligii Europa. Astfel, nu-i exclus ca CFR Cluj să alerge după doi iepuri și să nu prindă niciunul, un scenariu de coșmar pentru Dan Petrescu și jucătorii săi. Ca urmare, nimeni nu va plânge la Sevilla dacă formația noastră nu va reuși calificarea.

Vestea bună pentru CFR Cluj înainte de returul cu FC Sevilla e legată de starea medicală a portarului titular al andaluzilor, Tomas Vaclik. Accidentat la ultimul meci de campionat (3-0 cu Getafe), cehul e incert, iar antrenorul Lopetegui e tentat să nu-l forțeze. Astfel, între buturile Sevillei ar putea fi folosit rezerva Bounou, iar jucătorii CFR-ului speră să beneficieze de acest detaliu. Portarul marocan nu prea are meciuri în picioare (a jucat doar o repriză în campionat, cu Getafe), fiind utilizat doar în Cupa Spaniei și în grupele Ligii Europa, dar contra unor adversari modești, cum au fost APOEL Nicosia, Qarabag și Dudelange.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net