El e germanul mai scump decât toată naționala României

Ultima actualizare:

    Joshua Kimmich e mai bine cotat decât toată naționala RomânieiFOTO: EPA
Joshua Kimmich e mai bine cotat decât toată naționala RomânieiFOTO: EPA

Naționala României se află în plină pregătire a meciului cu Germania, de vineri, din preliminariile Campionatului Mondial 2022. Toată lumea e conștientă că pornim cu șansa a doua, dar dacă analizăm și cotele jucătorilor ne luăm direct cu mâinile de cap. Din fericire, nu cifrele joacă, așa că trebuie să ne păstrăm speranța.

Conform site-ului transfermakrt.com, diferența dintre cele două naționale este una uriașă în favoarea Germaniei. Gazdele meciului de vineri, de la ora 21.45 (în direct la PRO TV), sunt de peste zece ori mai bine cotate decât tricolorii. Nemții valorează 879,5 milioane de euro, în vreme ce România este estimată la doar 84,20 milioane. Mai dramatică devine situația când ne uităm pe valorile individuale ale jucătorilor, acolo unde un singur fotbalist, Joshua Kimmich (26 de ani), de la Bayern Munchen, valorează mai mult decât toată naționala noastră! Concret, el este evaloat la 90 de milioane de euro, cu aproape 6 mai mult decât tot lotul lui Mirel Rădoi. Comparând, cel mai bine cotat jucător de la noi este Răzvan Marin, mijlocașul italienilor de la Cagliari. El valorează, conform aceleiași surse, 15 milioane de euro.

Continuând comparația, vedem că în lotul convocat de Hansi Flick există nu mai puțin de 20 de fotbaliști mai bine cotați decât Răzvan Marin! Adică, din lotul lărgit, doar Marco Reus (13 milioane euro), Nico Schlotterbeck (7,5 milioane) și David Baum (5 milioane) stau mai rău decât ”italianul” nostru. Rămânând la cifre, următorii în ordinea valorii cotelor după Marin sunt Valentin Mihăilă, de la divizionara secundă italiană AC Parma, care este estimate la 8,5 milioane de euro, Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Alexandru Mitriță (PAOK Salonic), ambii cotați la 7 milioane de euro. Imediat în spatele lor, la doar 500.000 de euro, se află Ianis Hagi, de la Glasgow Rangers, și Alexandru Cicâldău, care joacă din ce în ce mai des la Galatasaray Istanbul.

Dacă aceștia sunt cei mai bine cotați jucători convocați, cei mai în formă par Olimpiu Moruțan și Alex Maxim. Ambii au marcat în ultima etapă din campionatul Turciei, cel de-al doilea chiar o ”dublă”. Moruțan este chiar la al doilea gol consecutiv și pare că și-a găsit încrederea pierdută în ultima vreme la FCSB. Acest lucru se vede și în ceea ce privește cota lui, care a crescut la 2,8 milioane de euro, maximum carierei.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net