Ei sunt „milionarii” care vor vedea Mondialul 2018 la TV!

Ultima actualizare:

    Chilienii Alexis Sanchez şi Arturo Vidal
Chilienii Alexis Sanchez şi Arturo Vidal

Cum preliminariile CM 2018 sunt pe final, putem alcătui un 11 ideal al absenţilor de la competiţia de anul viitor din Rusia.

Din fericire pentru microbiştii din întreaga lume, Leo Messi a prins pe ultima sută de metri un loc la Cupa Mondială. În schimb, alte super-staruri ale fotbalului planetar au ratat calificarea cu naţionalele lor şi vor avea o vară liniştită în 2018.

Ca la orice turneu final, avem parte de prezenţe inedite (la CM 2018 vor fi, de exemplu, Panama şi Islanda), dar şi de absenţe regretabile. Deocamdată, până la disputarea „barajelor” din zona europeană, cele mai importante victime ale preliminariilor sunt Olanda şi Chile. Vorbim de două naţionale puternice, care au în componenţă jucători cotaţi la zeci de milioane de euro. Astfel, chilienii Alexis Sanchez de la Arsenal şi Arturo Vidal de la Bayern nu mai au nevoie de nici o prezentare, valorea lor cumulată fiind de 100 de milioane de euro. Începând cu cei doi sud-americani, ne putem imagina uşor un prim 11 al fotbaliştilor care îşi „încălzesc” telecomenzile pentru a vedea Mondialul din Rusia.

Între buturi e slovenul Oblak de la Atletico Madrid, desemnat în ultimele două sezoane cel mai valoros portar din campionatul Spaniei. Pe linia de apărare, găsim doi stoperi olandezi, Van Dijk şi Blind, căliţi în Premier League.


    Olandezul Daley Blind
Olandezul Daley Blind

Apoi, fundaş dreapta e ecuadorianul Valencia de la Manchester United, iar pe flancul stâng îl avem pe austriacul Alaba, una dintre piesele de rezistenţă în angrenajul nemţilor de la Bayern.

Mai departe, în linia de mijloc, lângă Arturo Vidal, menţionat mai sus, stau alţi doi jucători de creaţie cu calităţi indiscutabile.


    Slovacul Marek Hamsik
Slovacul Marek Hamsik

Slovacul Hamsik, vedeta italienilor de la Napoli, şi-a construit deja o carte de vizită impresionantă, iar Naby Keita e un nume de care vom mai auzi. În prezent, mijlocaşul naţionalei din Guineea e legitimat la Leipzig, dar a semnat recent un contract cu Liverpool, care va intra în vigoare în vara lui 2018.

În fine, am ajuns la linia de atac a marilor absenţi de la CM 2018, una care ar face furori în orice campionat puternic din Europa.


    Galezul Gareth Bale
Galezul Gareth Bale

Pe „tunarul” Alexis Sanchez l-am amintit deja, chilianul fiind acompaniat de alte două nume grele, gabonezul Aubameyang, golgheterul Borussiei Dortmund, şi galezul Gareth Bale, a doua mare vedetă din vestiarul lui Real Madrid, după Cristiano Ronaldo. Per total, cota de piaţă a acestei echipe „fantastice” e de aproape 500 de milioane de euro.

Echipa ideală a absenţilor de la CM 2018 (4-3-3)

Oblak (Slovenia, Atletico Madrid, 40.000.000 de euro)

Valencia (Ecuador, Manchester United, 10.000.000 de euro)

Van Dijk (Olanda, Southampton, 30.000.000 de euro)

Blind (Olanda, Manchester United, 22.000.000 de euro)

Alaba (Austria, Bayern, 38.000.000 de euro)

Hamsik (Slovacia, Napoli, 40.000.000 de euro)

Vidal (Chile, Bayern, 35.000.000 de euro)

Keita (Guineea, Leipzig, 27.000.000 de euro)

Sanchez (Chile, Arsenal, 65.000.000 de euro)

Aubameyang (Gabon, Dortmund, 65.000.000 de euro)

Bale (Ţara Galilor, Real Madrid, 80.000.000 de euro)

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net