Ei sunt favoriţi să rămână acasă!

Ultima actualizare:

    Anghel Iordănescu trebuie să decidă azi care sunt cei cinci jucători din totalul de 28 care nu vor face parte din lotul pentru Euro 2016
Anghel Iordănescu trebuie să decidă azi care sunt cei cinci jucători din totalul de 28 care nu vor face parte din lotul pentru Euro 2016

Selecţionerul României a vrut mai mulţi jucători în stagiul de pregătire din Italia pentru a avea de unde să aleagă. Preselecţia s-a cam încheiat însă, iar după meciul cu Ucraina, de duminică seară (29 mai), trebuie să-şi anunţe decizia, iar până la 31 mai să trimită lista oficială la UEFA. Cunoscând criteriile lui Iordănescu, fotbaliştii de mai jos au cele mai mari şanse să rămână pe dinafară!

Alin Toşca. Pentru că pur şi simplu nu iese la număr. Ideea fiecărui selecţioner este să aibă dublură, nu triplură pe posturi. Jucătorul Stelei a primit o şansă datorită polivalenţei sale de a juca atât fundaş central, cât şi stânga. În bandă, Raţ şi Steliano Filip par titularul şi rezerva, iar în centru e aglomeraţie mare. Astfel, Alin Toşca este primul favorit să rămână acasă după acest stagiu de la Saint-Vincent.Valerică Găman. Conform principiului de mai sus, fundaşul central al campioanei României ar trebui să rămână în lot, dar Anghel Iordănescu se gândeşte aici la un artificiu. Selecţionerul încearcă să salveze un loc, astfel încât să nu trebuiască să mai elimine un mijlocaş ofensiv. Teoretic, ar rămâne descoperit şi fără rezervă în cazul unei accidentări a lui Chiricheş sau Grigore, dar pe lângă Moţi, în lot există şi Cristi Săpunaru, omul selecţionat ca fundaş dreapta, dar bun la toate şi care poate acoperi inclusiv această zonă.Adrian Ropotan. În mod normal, Mihai Pintilii şi Ovidiu Hoban sunt titulari cerţi la închidere, iar unul dintre Andrei Prepeliţă şi Adrian Ropotan trebuie să sară din schemă. Diferenţa dintre ei e mică, iar criteriile după care cei doi vor fi evaluaţi vor fi mai mult ca sigur contestabile de fani. Fostul stelist, campion cu Ludogoreţ Razgrad în Bulgaria, are parcă un mic avantaj în faţa mijlocaşului defensiv al lui Pandurii Târgu Jiu.Andrei Ivan. Tânărul lui CS U Craiova a avut un sezon bunicel, dar a fost ridicat în slăvi puţin cam forţat şi cam gratuit. Mai mult, s-a stins pe finalul campionatului, n-a mai avut realizări şi s-a mai şi accidentat. Astfel, în ciuda faptului că Ivan este găselniţa lui Iordănescu, poate singura din actualul lot de 28, ar fi un miracol ca puştiul oltenilor să prindă un loc în avionul de Paris. Oricum, pe posturile de mijlocaşi ofensivi se bat foarte mulţi jucători şi e greu de crezut că Iordănescu îl va prefer pe Ivan în faţa lui Sânmărtean, Torje sau Chipciu.Ioan Hora. Şi dintre vârfuri trebuie să rămână cineva cu buza umflată, aici fiind practic cea mai grea alegere. În primul rând că numeric sunt prea mulţi, având în vedere că România va juca tot timpul cu un singur atacant central, exceptând poate cazurile când vom fi conduşi şi vom avea nevoie de gol. Mai mult, Iordănescu s-a exprimat deja sugestiv cu privire la golgheterul campionatului, spunând că una e să marchezi în Liga I şi alta la echipa naţională. Acest fapt pare că pregăteşte din timp eliminarea lui.

Maxim, în pericol!

16 sport dum caseta maxim jpeg

Anticipările reprezintă simple estimări, Anghel Iordănescu şi staff-ul lui putând să se mai răzgândească până marţi. Totul depinde de ce filosofie s-a fixat pentru acest Euro. Dacă mizează pe tactic de apărare supraaglomerată, atunci e posibil ca Valerică Găman să scape şi din schemă să sară doi mijlocaşi ofensivi. Aici avem trei clienţi care au cam păcălit fotbalul în ultimul timp. Torje e selecţionat doar pentru trecut, dar nu mai joacă nici la Osmanlispor. Chipciu e în criză de doi ani, iar Maxim a frecat banca la retrogradata Stuttgart. Oricare dintre ei poate să vadă Euro şi la TV.

România – Ucraina, ultimul euro-test

Tricolorii vor disputa duminică seară, de la 20:30, pe Stadio Olimpico din Torino, cel mai elocvent test înainte de cel cu Franţa, din deschiderea Euro 2016. Ucraina e calificată la turneul final şi meciul cu ei e mult peste cele cu Congo, care a fost, şi Georgia, care urmează. Cu vecinii de la nord ne-am duelat ultima dată în 2012, când am pierdut cu 3-2 în amicalul de la Lvov. Partida cu ucrainenii prinde şi mai mult interes în condiţiile în care ne-am putea întâlni în optimile Euro 2016, dacă şi noi şi ei vom încheia grupele pe locul doi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net