Echipele lui Nicolae Stanciu și Ianis Hagi se luptă pentru „sferturi”

Ultima actualizare:

    Ianis Hagi, în duel cu Martin Hongla (Antwerp)Foto: EPA-EFE
Ianis Hagi, în duel cu Martin Hongla (Antwerp)Foto: EPA-EFE

Duel românesc în optimile de finală ale ediției 2020/2021 a Ligii Europa. De o parte se va afla Slavia Praga, formație la care Nicolae Stanciu a avut mai mereu evoluții apreciate. De cealaltă parte, Glasgow Rangers, grupare ce tocmai și-a asigurat titlul de campioană a Scoției și la care Ianis Hagi și-a recâștigat poziția de titular. În confruntările de joi, 11 martie, mai sunt implicați Mircea Lucescu (Dinamo Kiev) și Ciprian Tătărușanu (AC Milan).

Formații cunoscute pentru stilul lor ofensiv, Slavia și Rangers promit meciuri spectaculoase. În această ediție a competiției cehii au trecut de OGC Nice cu 3-1 și 3-2, iar în „16”-imile de finală a provocat surpriza prin succesul obținut (2-0) în Anglia, cu Leicester. De partea cealaltă, Rangers a avut o „dublă” fabuloasă cu Antwerp, impunându-se cu 4-3 și 5-2. De o „dublă” dificilă va avea parte AC Milan. Echipa la care e legitimat portarul Ciprian Tătărușanu va întâlni pe Manchester United, formație care tocmai a pus capăt seriei de victorii (21) obținute de rivala City. La fel de grea e și misiunea lui Dinamo Kiev. Formația lui Mircea Lucescu se va lupta cu Villarreal, grupare care ocupă locul 7 în LaLiga. Ibericii nu traversează o perioadă foarte bună în campionat, dar s-au scos pe plan european prin eliminarea lui Salzburg (2-0, 2-1). După tragerea la sorți a meciurilor din această fază, UEFA a decis inversarea ordinii partidelor dintre Tottenam și Dinamo Zagreb. Astfel, turul se desfășoară la Londra, în 11 martie, iar returul în Croația, după o săptămână. Decizia a fost luată pentru a se evita disputarea a două meciuri în același oraș, în aceeași zi. În 18 martie, la Londra se va disputa confruntarea dintre Arsenal Londra și Olympiakos. 

Liga Europa - optimi de finalăJoi, 11 martieOra 19.55Slavia Praga - Glasgow RangersDinamo Kiev - VillarrealManchester United - AC MilanAjax Amsterdam - Young Boys BernaOra 22.00Olympiakos - Arsenal LondraTottenham - Dinamo ZagrebAS Roma - Șahtior DonețkGranada - Molde

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net