Echipele «grele» se luptă în Liga a II-a

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Liga a II-a începe azi, la ora 11:00, şi pare mai atractivă ca niciodată. Asta se datorează echipelor de mare tradiţie care o populează şi care vor încerca în acest sezon să se întoarcă pe prima scenă, unde le este locul.

Rapid Bucureşti este poate cea mai exotică, interesantă şi atractivă prezenţă. Giuleştenii vor debuta după 23 de ani în Liga a II-a, în deplasare, la ACS Berceni. Băieţii lui Sandu Tăbârcă abordează noua stagiune, neplătiţi şi nepregătiţi după ce au stat o săptămâna în grevă. Astfel, promovarea pare nerealistă, dar Rapid va atrage multe energii pozitive în jurul ei, într-o Serie I cu Sportul Studenţesc şi Farul Constanţa, alte echipe cu tradiţie. Universitatea Craiova, echipă nou născută practic după ce FRF le-a acordat dreptul de a juca în Liga a II-a, are şi mai multă poftă de joc.

Asta pentru că doi ani echipa n-a existat şi fanii au suferit fără fotbal pe „Ion Oblemenco". Pe legendarul stadion va juca însă „clona" CS „U" Craiova, în timp ce trupa lui Adrian Mititelu a fost exilată de Primărie la Petroşani. Gloria Bistriţa pare şi ea să fi început un parcurs sinusoidal. După ce a fost anul trecut în Liga I, acum începe sezonul în Liga a II-a, de unde trupa lui Jean Pădureanu va încerca iar să promoveze. Nu în ultimul rând, UTA va juca şi ea în Seria a II-a alături de cele două Craiove şi de Gloria. Arădenii au ratat la mustaţă promovarea anul trecut, dar au echipă puternică şi în acest an.

Rapidiştii adoptă modelul Barcelonei

Giuleştenii au fost la un pas să nu se prezinte la jocul cu Berceni din cauza problemelor financiare, dar totul s-a rezolvat pe moment. Pentru a ieşi din criză, dar şi pentru a-i implica pe fani financiar şi legal, conducerea a luat o decizie surprinzătoare.

„Voi veni cu un program „socios", ca în Spania. Avem tot ce trebuie pentru asta şi vom prezenta programul. Mesajul meu către adevăraţii rapidişti e următorul: să vină acum alături şi să ajute clubul în mod concret", a afirmat preşedintele Grigore Sichitiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net