Echipa de aur a FCSB-ului, marcă expirată. Doar Tătăruşanu a confirmat

Ultima actualizare:

    Jucătorii FCSB-ului, în urmă cu câteva sezoane
Jucătorii FCSB-ului, în urmă cu câteva sezoane

Cu excepţia lui Tătăruşanu, toţi titularii roş-albaştrilor din echipa care învingea Ajax şi Chelsea au eşuat lamentabil peste hotare.

Fundaşul de 29 de ani Florin Gardoş este pus la zid în Anglia pentru faptul că a luat o căruţă de bani fără să facă nimic. Ca el sunt majoritatea componenţilor cu care FCSB speria Europa în urmă cu cinci ani.

De ceva vreme nimeni n-a mai auzit de Florin Gardoş la Southampton, chiar dacă fostul internaţional a depăşit cu bine o accidentare gravă la genunchi. Jurnaliştii britanici au evaluat impactul românului în ultimii patru ani la gruparea „sfinţilor”, iar rezultatul e catastrofal. Pentru prima echipă a lui Southampton, Gardoş a jucat doar 18 partide, dintre care 11 în Premier League, dar în conturi i-au intrat în fiecare săptămână câte 34.000 de euro, conform celor de la Daily Echo. În concluzie, Florin al nostru a încasat 770.000 de euro pentru fiecare apariţie în tricoul echipei engleze, o sumă la care nu ajung nici măcar Messi sau Ronaldo. Ultima partidă oficială în care Southampton s-a bazat pe Gardoş a fost consemnată în îurmă cu mai mult de un an, la 28 ianuarie 2017. De-atunci, fostul stâlp al apărării steliste s-a antrenat cu formaţia secundă a clubului şi a refuzat orice discuţie despre un transfer, bazându-se pe contractul „beton” semnat cu Southampton. Înţelegerea va expira însă în această vară, când Gardoş va putea ajunge la o altă echipă liber de contract, dar, bineînţeles, pe un salariu net inferior.

Ce-au făcut colegii lui Gardoş din urmă cu 5 ani:

Luând în considerare perioada de graţie a roş-albaştrilor din urmă cu cinci sezoane (eliminarea lui Ajax şi victoria cu Chelsea), aproape toţi titularii de atunci ai FCSB-ului, cu excepţia portarului Tătăruşanu, trec acum prin momente complicate.

Tătăruşanu – a ajuns la Fiorentina şi apoi la Nantes, unde îşi confirmă valoarea.

Râpă – fundaşul dreapta evoluează în Polonia, la o echipă codaşă, Pogon Szczecin.

Gardoş – stoperul a plecat în 2014 la Southampton, evoluând foarte puţin.

Chiricheş – plecat pe cai mari la Tottenham, a ajuns rapid o rezervă de lux, aşa cum e şi acum la Napoli.

Latovlevici – a prins recent transferul carierei, la Galatasaray, dar n-a confirmat şi e pe făraş.

Bourceanu – s-a transferat la Trabzonspor, dar s-a întors cu coada între picioare la FCSB, iar în prezent e în Rusia, la Arsenal Tula.

Pintilii – mijlocaşul central a eşuat şi el peste hotare, la Al-Hilal şi Hapoel Tel Aviv, revenind la FCSB.

Adi Popa – „Motoreta” nu s-a adaptat la rigorile fotbalului occidental, fiind trecut rapid pe linie moartă la Reading, de unde a fost împrumutat prin Arabia Saudită.

Cr. Tănase – după o scurtă experienţă în China, n-a rupt gura târgului nici în Turcia, la echipe de rang secund precum Sivasspor şi Karabukspor.

Chipciu – transferul la Anderlecht părea să fie de bun augur, dar actualul sezon e unul de coşmar.

Rusescu – achiziţionat cu surle şi trâmbiţe de FC Sevilla, a părăsit Spania după doar două-trei meciuri, ajungând ulterior prin Portugalia şi Turcia.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net