E bun şi Mitriţă, dar ce aveţi cu Ţucudean?

mitrita

Alexandru Mitriţă şi-a făcut un tatuaj în memoria lui Ilie Balaci
Olteanul a primit la Gala Fotbalului Românesc titlul de atacantul anului 2018 deşi a marcat mai puţin decât CFR-istul şi nici nu e tocmai vârf pur sânge
Foto: Octav Ganea/Inquamphotos

În seara în care la Paris se stabileau superlativele fotbalului mondial, la Bucureşti se încerca ceva similar, dar cu iz authton. Din păcate, rezultatele galei noastre au fost la fel de ciudate ca cele ale festivităţii din Franţa, mai ales când a venit la rând desemnarea celui mai bun atacant.

Alexandru Mitriţă a primit trofeul în urma unor voturi care par a avea la bază mai mult nişte simpatii subiective, decât cifre concrete, cum ar fi normal. Olteanul, care oricum e mai mult mijlocaş, decât vârf clasic, a marcat de 12 ori în sezonul trecut încheiat în primăvară şi de 10 ori până în această etapă cu numărul 17. Un site de specialitate, transfermarkt.com, explică şi mai bine acest aspect şi spune că Mitriţă a marcat doar patru goluri din poziţia de atacant central. Nici la naţională n-a fost decisiv în vreun meci în 2018, deşi a fost convocat constant şi a jucat destul de mult. În schimb, uitat total a fost George Ţucudean, atacantul CFR-ului care a avut un an de pomină. Spre deosebire de oltean, acesta a ieşit campion cu ardelenii, dar şi golgheter al Ligii 1 cu 15 goluri marcate în stagiunea 2017-2018. În plus, în actuala e tot în fruntea plutonului, cu 11 reuşite, toate din acţiune, peste Mitriţă şi Gnohere. Iar Ţucudean a lovit şi sub tricolor, punctele din Serbia şi din Muntenegru, din Liga Naţiunilor, fiind scoase cu golurile lui. Astfel, revolta acestuia e justificată, iar întrebarea din titlul, normală.

Loading...

Citește și