«Durul» Levy promite titlul!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ronny Levy este cel de-al cincilea antrenor străin din istoria Stelei, după Walter Zenga, Oleg Protasov, Massimo Pedrazzini şi Cristiano Bergodi.

Ronny Levy are contract cu Steaua pe un an, urmând să aibă un salariu de 200.000 de euro. În cazul câştigării titlului, înţelegerea se va prelungi automat, iar salariul i se va dubla.

Există şi po­­si­­bi­­litatea ca Levy să rămână la Steaua şi în cazul clasării pe locul al doilea în campionat, însă israelianul trebuie să ia măcar un trofeu, Supercupa sau Cupa României.

Levi: "Steaua are o istorie extraordinară!"

Gigi Becali: "Voi mai juca pe Ghencea, dar numai dacă voi juca gratis"

Nimeni nu-l mai vrea pe Gigi! FOTO

„Când m-a sunat Meme şi mi-a spus că Steaua este interesată de mine, am spus imediat că vreau să vin.

Steaua este un club mare cu o istorie extraordinară. Ştiu România foarte bine, ştiu Steaua şi cred că pot face o muncă foarte bună.

Ştiu că Steaua îşi doreşte titlul şi sper să-l aducem în acest sezon. Sunt serios în munca mea, îmi place să organizez totul şi să lucrez tactic.

Cu multă muncă sunt sigur că vom face o treabă bună", a declarat Levy imediat după ce a bătut palma cu Gigi Becali.

„Tată, mie mi-a plăcut mult că Levy a fost omul care, în momentul în care a fost sunat, a spus imediat că vine la Steaua, deşi era sub contract. Negocierile au durat extrem de puţin", a explicat latifundiarul.

„Cariera lui Levy, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, îl recomandă pentru Steaua. A câştigat titluri într-un campionat al Israelului care este peste Liga I.

Cred că a avut o experienţă reuşită la Unirea, într-o perioadă cu dificultăţi pentru echipă.

Sunt convins că vom face lucruri bune împreună. Echipele lui Levy joacă un fotbal pe care ni-l dorim şi noi", a afirmat şi managerul general Mihai Stoica, cel care l-a convins pe Gigi Becali să-l accepte pe Levy.

Israelianul este un antrenor destul de dur, care pune mare accent pe tactică şi disciplină.

„Ronny e un profesionist desăvârşit. Ţine foarte mult ca programul echipei să fie respectat, fie că este vorba despre ora de servire a mesei sau ora stingerii.

Totodată, îi place să aibă multe discuţii individuale cu fotbaliştii", ne-a explicat fostul fundaş al Unirii Urziceni, Epaminonda Nicu.

Clubul Beitar îl va da în judecată

Patronul clubului Beitar Ierusalim, Arcadi Gaydamak, n-a fost de acord să-l lase pe Levy să plece la Steaua.

La început, s-a zvonit că Gaydamak va fi de acord cu rezilierea contractului în schimbul a 100.000 de euro, însă clubul a emis apoi un comunicat de presă prin care a anunţat că va rezolva acest litigiu în instanţă.

Când au aflat că îşi pierd antrenorul, aproximativ 20.000 de fani au mers la sediul lui Beitar pentru a-l implora pe Levy să rămână, după ce acesta a salvat clubul din Ierusalim de la retrogradare.

Gigi Becali, patron Steaua: "Tată, mie mi-a plăcut mult că Levy a fost omul care, în momentul în care a fost sunat, a spus imediat că vine la Steaua, deşi era sub contract.”

Despre Levy

Ca jucător, a evoluat pe postul de mijlocaş defensiv la Maccabi Netanya, Bnei Yehuda şi Maccabi Haifa. A adunat şi 15 selecţii în naţionala Israelului.

Ca antrenor, a activat la Maccabi Haifa II (1998-2000, 2001-2003), Maccabi Haifa (2000, 2003-2008), Maccabi Petah Tikva (2008-2009), Urziceni (2010) şi Beitar Ierusalim (2011).

În Liga I, Levy a condus Unirea în 27 de meciuri, obţinând 8 victorii, 12 egaluri şi 3 înfrângeri. A terminat pe locul 2 în 2009-2010, reuşind o serie de 16 meciuri consecutive fără înfrângere.

A câştigat de trei ori campionatul în „Ţara Sfântă" şi alte trei Cupe ale Israelului. În 2006, a câştigat titlul de „Antrenorul anului în Israel", distincţie acordată de cotidianul „Maariv".

A fost la un pas să-şi piardă viaţa în 2003, în urma unui atentat cu bombă. Levy se afla în restaurantul „Maxim's" din Haifa, alături de alţi doi oficiali ai clubului Maccabi.

La scurt timp, în local s-a declanşat iadul. O femeie de 28 de ani a detonat încărcătura pe care o avea legată în jurul corpului generând un masacru greu de imaginat. 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alţi 30 de inşi au fost grav răniţi. A scăpat fără nici o zgârietură.

E căsătorit cu o fostă Miss Israel, Sima, şi are trei copii: doi băieţi, Omer (12 ani) şi Tamir (16 ani), respectiv o fată, Lior (20 de ani), care efectuează în această perioadă stagiul militar. În Israel, serviciul militar este obligatoriu atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei.

Pentru femei acesta ţine aproape doi ani de zile, iar toţi cetăţenii de origine evreiască trebuie să practice şase săptămâni de antrenament militar în fiecare an până la 55 de ani.

Levy e un mare amator de mâncare românească. „Îmi plac mititeii, dar am gustat şi ciorba de burtă. Mâncărurile voastre îngraşă, dar sunt foarte bune", a spus tehnicianul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net