După Borussia Mönchengladbach, și Barcelona ar urma să taie salariile jucătorilor

barcelona-fotbal-jucatori-gettyimages-1139307785.jpg

Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique şi Sergi Roberto au discutat despre tăierea salariilor
Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique şi Sergi Roberto au discutat despre tăierea salariilor
Foto: Guliver / GettyImages

În contextul în care pandemia de Covid-19 a întrerupt sau chiar anulat majoritatea competițiilor sportive din Europa, mai multe cluburi de fotbal printre care se numără Borussia Mönchengladbach și FC Barcelona au convenit pentru diminuarea salariilor jucătorilor în această perioadă. Există, desigur, și excepții. Gruparea elvețiană FC Sion a dat afară nouă fotbaliști importanţi deoarece au respins condiţiile şomajului tehnic.

Cum situația în Spania este foarte gravă (s-au înregistrat 29.909 cazuri și 1.813 morți), componenții echipei FC Barcelona au convenit cu conducerea clubului ca salariile echipei să fie reduse pe durata acestei crize, relatează abc.es. Potrivit acestei surse, Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Pique şi Sergi Roberto, cei care poartă banderola de căpitan, au discutat cu preşedintele Josep Maria Bartomeu despre consecinţele financiare ale crizei sanitare. Fotbaliştii ar fi acceptat o scădere temporată de remuneraţiei lor în condițiile care salariile reprezintă 53 la sută din bugetul de funcţionare al clubului catalan.
În Germania, țară cu 25.481 de cazuri și 99 de morți, Borussia Mönchengladbach a fost primul club de fotbal care a adoptat măsura reducerii salariilor. "Echipa a propus să renunţe la o parte din salarii pentru a ajuta clubul şi angajaţii", a declarat directorul sportiv Max Eberl. În total, un milion de euro pe lună vor fi economisiţi. "Sunt foarte mândru de băieţi. Este un semnal puternic: suntem cu Borussia şi în vremuri bune, şi în vremuri grele. Ei au vrut să ofere ceva clubului şi fanilor care ne susţin", a mai spus Eberl.
Un gest asemănător a făcut și selecţionerul echipei de fotbal a Norvegiei, Lars Lagerback (71 de ani), care a acceptat o reducere de salariu cu 20 la sută. Acordul intră în vigoare de la 1 aprilie şi este valabil şi pentru antrenorul secund, Per Joar Hansen, dar şi pentru cel al naţionalei feminine, Martin Sjogren. “Aceasta este soluţia la care am ajuns. Trebuie să apreciem faptul că un om ca Lars Lagerback a aceptat şi el acest sacrificiu”, a declarat secretarul general al federaţiei norvegiene, Pal Bjerketvedt. De asemenea, și conducătorii federaţiei de la Oslo au acceptat reduceri salariale. Norvegia este una drintre adversarele României în grupele Diviziei B a Ligii Naţiunilor. 
Există, desigur, și excepții. Potrivit 20min.ch, zilele trecute nouă jucători importanţi au fost daţi afară de la FC Sion de preşedintele clubului, Christian Constantin, deoarece au refuzat condiiţiile şomajului tehnic. Fotbaliștii au fost întrebați dacă acceptă o astfel de măsură. Iar nouă dintre ei au dat răspuns negativ: Pajtim Kasami, Alex Song, Ermir Lenjani, Xavier Kouassi, Seydou Doumbia, Mickaël Facchinetti, Christian Zock, Birama Ndoye şi Johan Djourou. Celor nouă li s-au reziliat contractele.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1