Dupa 55 de ani, “Tricolorii mici” s-au calificat la Olimpiada

Ultima actualizare:

Nationala de fotbal U-21 a Romaniei a reusit sa se califice in semifinalele Campionatului European din 2019 si astfel, a obtinut calificarea la Olimpiada din 2020. Este prima participare a Romaniei, dupa o absenta de 55 de ani.

Cu sase puncte dupa primele doua meciuri disputate din Grupa C, Romania avea mai multe optiuni pentru a se califica in semifinale. Egalul era rezultatul care convenea si nationalei Frantei, cea mai bine cotata echipa la castigarea trofeului, la debutul competitiei. Acesta a fost deznodamantul in ultimul meci al grupei si astfel, ambele au mers in semifinale. Grupa C este singura care da doua echipe in aceasta faza. Cu 7 puncte, Romania, Franta si Germania sunt echipele care au mers in penultimul act fara sa piarda vreun meci in faza grupelor.

La Campionatul European de tineret sunt trei grupe, iar mai departe se califica castigatoarele si cea mai bine clasata echipa de pe locul al doilea. Astfel, in semifinale campionatului U21 avem duelurile Germania - Romania si Spania - Franta, meciuri care se vor disputa joi. Atingerea acestui punct atrage dupa sine si calificarea la Olimpiada din 2020. Este o competitie gazduita de Japonia, respectiv de orasul Tokyo. Pentru nationala de fotbal a Romaniei este prima participare la Jocurile Olimpice, dupa o pauza de 55 de ani.

Germania - Romania, joi, 27 iunie, ora 19:00, Bologna, stadion “Renato Dall’Ara”. Sunt datele pe care toti fanii fotbalului trebuie sa le cunoasca. Nationala Romaniei este outsider al primei semifinale, ceea ce este si normal, avand in vedere ca urmeaza sa intalneasca detinatoare en-titre a trofeului. In 2017, Germania a cucerit al doilea titlu din istoria participarilor sale la Campionatul European de tineret. Cotele la pariuri evidentiaza acest lucru, Romania are o cota de 5.25 sa o bata pe Germania, in timp ce victoria nemtilor este cotata cu 1.65, iar egalul are cota 4.00. Tot de Germania se leaga si numele a celor mai buni doi marcatori din faza grupelor: Luca Waldschmidt (4 goluri) si Marco Richter (3 goluri).

Germania si Romania s-au mai intalnit de trei ori pana in semifinalele editiei din 2019 a Campionatului European de tineret. Nemtii au terminat neinvinsi in fata “Tricolorilor mici”, au avut doua victorii si un alt meci s-a terminat la egalitate. Una dintre acele victorii s-a terminat umilitor pentru Romania, care a pierdut cu 0-8. Se intampla in preliminariile pentru Campionatul European de U-21 din 2015.

Spania sau Franta? Care este adversarul mai potrivit pentru o eventuala finala cu Romania

Spania este a doua cea mai buna echipa din istoria Campionatului European destinat fotbalistilor sub 21 de ani. “La Rojita” a castigat de patru ori trofeul, ultima oara in 2013, dar nu a fost si ultima finala jucata. In ultimul act al editiei trecute de Campionat European, Spania a jucat si pierdut finala, 0-1, in fata Germaniei.

Meciul dintre Spania U21 si Franta U21 se va juca joi seara, 27 iunie, de la ora 22:00, la Reggio Emilia, pe “Mapei Stadium”. Este cel mai echilibrat meci din aceasta faza, asa cum foarte bine reiese din cotele pe care agentiile de pariuri le-au listat. Echilibru perfect in meciul in care sunt angrenate echipe care valoreaza impreuna aproximativ 0.5 miliarde de euro. Spania are o cota 2.50 pentru o eventuala victorie, un triumf al Frantei are 2.90, iar rezultatul de egalitate aduce pariorilor o cota de 3.30.

Finala Campionatului European de tineret se va juca pe 30 iunie 2019, de la ora 21:45, la Udinese, pe “Dacia Arena”. Favorite sa joace aceasta finala si sa reediteze ultimul act din editia anterioara a competitiei sunt Germania si Spania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net