Dortmund, transferuri de 474.000.000 de euro

Ultima actualizare:

    Pulisic va juca în toamnă din nou contra lui Arsenal, dar de data aceasta în derby-ul londonezFoto: EPA
Pulisic va juca în toamnă din nou contra lui Arsenal, dar de data aceasta în derby-ul londonezFoto: EPA

Borussia Dortmund, liderul din Bundesliga, reuşeşte să îmbine perfect afacerile cu performanţa. Nemţii au vândut în ultimii trei ani jucători de aproape jumătate de miliard de euro.

Chiar dacă în ultimii trei ani au vândut toate vedetele – pe preţuri incredibile – Borussia Dortmund au rămas una dintre echipele de top din Germania. Iar acum e chiar principala formaţie favorită la cucerirea titlului de campioană. În prima zi a anului 2019, conducătorii nemţilor au făcut încă o mutare de geniu: l-au vândut la Chelsea pe Christian Pulisic pentru 64 de milioane de euro. Şi, după ce că s-au ales cu atâţia bani, cei de la Dortmund au obţinut acordul englezilor de a-l păstra pe fotbalistul american până la terminarea campionatului, aceasta fiind, de fapt, marea lovitură dată de germani. Londonezii au fost de acord cu aceste condiţii deoarece îl văd pe Pulisic drept înlocuitorul ideal pentru belgianul Hazard, care va pleca, însă, abia la vară. De aceea au considerat că e mai bine pentru american ca până atunci să rămână să joace la nivel înalt în Germania, decât să stea rezervă în Anglia.

Deşi pare mare, suma de transfer nu este cea mai mare din istoria tranzacţiilor făcute de Borussia Dortmund. Liderul de valoare al foştilor fotbalişti ai nemţilor rămâne Ousmane Dembele, transferat la Barcelona pentru 150 de milioane de euro, în august 2017. Acesta e al treilea cel mai scump transfer din istoria fotbalului, după cele ale lui Neymar şi Mbappe, ambii trecuţi la PSG pentru sume ameţitoare. 

În ultimii trei ani, jucătorii plecaţi de la Borussia au adus în contul clubului aproape o jumătate de miliard de euro. La acest lucru au contribuit vânzările unor fotbalişti ca Pierre-Emerick Aubameyang, luat în ianuarie anul trecut de Arsenal pentru 62 de milioane de euro, Mkhitaryan, luat de Manchester United cu 29 de milioane de euro, sau Hummels, cedat la Bayern pentru 33 de milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net