Dortmund - Monaco, semifinala celor mai spectaculaose echipe

18-sport-city-monaco.jpg

Francezii au eliminat în optimi trupa lui Guardiola şi au pus gând rău şi Borussiei, deşi nemţii sunt văzuţi favoriţi. Pentru Falcao, Mbappe şi compania acest statut nu pare să conteze prea mult
Foto Click!

Liga Campionilor a fost în ultima vreme o afacere între granzii cinici ai Europei, rareori reuşind o echipă boemă să se califice în fazele superioare. În acest an avem însă trei, iar două se înfruntă chiar diseară în meci direct.

Borussia Dortmund şi AS Monaco, două dintre cele mai spectaculoase echipe rămase în competiţie, se vor bate pentru un loc în ultimele patru. Nemţii nu rup gura târgului în campionat şi mizează totul pe cartea Ligii Campionilor, unde din trei meciuri bune pot pune mâna pe trofeu. Francezii sunt însă într-o perioadă de graţie! Conduc Ligue 1, unde au lăsat în spate PSG-ul şi pe revelaţia Nice, iar în Ligă au trecut de Manchester City, deşi nimeni nu le dădea nicio şansă. Trupa lui Jardim visează astfel şi la titlu, dar şi că pot obţine mai mult decât finala Ligii jucată în 2004 pe când la monegasci evoluau Jérôme Rothen, Ludovic Giuly, Patrice Evra sau Emmanuel Adebayor, iar antrenor era actualul selecţioner, Didier Deschamps. Atunci, Porto, echipa lui Mourinho, le fura trofeul de sub nas după un 3-0 sec în finala de la Gelsenkirchen, din cauza golurilor lui Deco, Carlos Alberto şi Alenichev.

Dortmund are şi ea frustrările ei. Nemţii n-au mai câştigat Liga din 1997, dar nu pot uita nici finala din 2013, pierdută cu 2-1 pe Wembley în faţa compatrioţilor de la Bayern Munchen.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1