Doi dirijori, o singură baghetă! Ce face Contra cu Stanciu şi Budescu?

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu
Nicuşor Stanciu

În meciurile amicale cu Israel (24 martie, la Netanya) şi Suedia (27 martie, la Craiova), selecţionerul Cosmin Contra trebuie să găsească cea mai bună soluţie pentru ca „dirijorii” Stanciu şi Budescu să poată evolua în acelaşi timp pe teren.

Dacă va păstra sistemul (4-2-3-1) folosit până acum, Cosmin Contra se va lovi de o mare problemă în centrul liniei de trei mijlocaşi ofensivi. Acela e locul în care e plasat de obicei coordonatorul de joc al echipei, jucătorul capabil să facă diferenţa în fazele de atac. Soluţiile sunt două, Nicuşor Stanciu şi Constantin Budescu, iar ambele sunt la fel de bune, cel puţin în momentul de faţă.

Atât Stanciu cât şi Budescu evoluează pe acest post la echipele de club, astfel că unul dintre ei va trebui sacrificat. La Sparta Praga, în Cehia, Nicuşor Stanciu are o primăvară de excepţie. Scăpat de „coşmarul” Anderlecht, mijlocaşul de 24 de ani se simte în largul lui la o echipă cu pretenţii asemănătoare, dar fără mari vedete care să-l umbrească pe român. La finalul săptămânii, Stanciu a făcut cel mai bun meci de când e la Praga, marcând o „dublă” în derby-ul local cu Slavia (3-3, după ce Sparta a condus cu 3-0 la pauză). „Stanciu a avut un rol avansat şi s-a văzut asta, a făcut o partidă mare şi a fost omul meciului. A fost cea mai bună repriză a lui Sparta de când mă uit la fotbal”, a spus antrenorul grupării pragheze.

Stanciu a dat primele goluri la Sparta.


    Constantin Budescu
Constantin Budescu

Cu cinci ani mai în vârstă decât Stanciu, Constantin Budescu oferă aceleaşi garanţii de calitate. Într-o perioadă în care FCSB are prestaţii oscilante, „Budi” s-a făcut remarcat chiar şi atunci când toţi ceilalţi colegi ai săi au suferit. În toamnă, Budescu a fost alesul lui Contra pentru rolul de „dirijor” la naţională, iar mijlocaşul roş-albaştrilor a confirmat acum aşteptările. Rămâne de văzut cum va gândi acum selecţionerul, în condiţiile în care Budescu şi Stanciu se simt cel mai bine în acelaşi loc. În partidele cu Danemarca şi Turcia de la finalul lui 2017, Cosmin Contra a încercat o formulă ambiţioasă, cu Budescu în faţă şi cu Stanciu retras în linia de doi închizători. E un compromis cu care selecţionerul Contra şi fanii tricolorilor nu pot fi decât parţial mulţumiţi.

Lotul României pentru meciurile cu Israel şi Suedia

Portari: Tătăruşanu (Nantes), Lung (Kayserispor), Niţă (Sparta Praga), Lobonț (AS Roma)

Fundaşi: Benzar (FCSB), Manea (CFR Cluj), Moți (Ludogoreţ), Săpunaru (Kayserispor), Grigore (Al Sailiya), Toşca (Benevento), Nedelcearu (UFA), Bancu (CSU Craiova)

Mijlocaşi: Pintilii (FCSB), Marin (Standard Liege), Cicâldău (Viitorul), Stanciu (Sparta Praga), Chipciu (Anderlecht), Rotariu (Mouscron), Anton (Anji Mahacikala), Grozav (Bursaspor), Man (FCSB), Deac (CFR Cluj), Mitriță (CSU Craiova), Budescu (FCSB)

Atacanţi: Keşeru (Ludogoreţ), Andone (Deportivo), Ţucudean (CFR Cluj)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net