"Doctorul" Daum şi "pacientul" Denis Alibec

Ultima actualizare:

    Alibec e marele absent al naţionalei  la acţiunile din  aceste zile
Alibec e marele absent al naţionalei la acţiunile din aceste zile

Neconvocarea lui Denis Alibec rămâne principalul reproş care i se aduce în această perioadă lui Christoph Daum. Luni, selecţionerul s-a ferit să ofere prea multe detalii despre decizia sa de a nu apela la serviciile vârfului de 26 de ani.

„E o situaţie precum cea între doctor şi pacient. Eu cred că nu e momentul potrivit să-l chem pe Alibec. Trebuie să aibă constanţă, iar uşa naţionalei îi va fi deschisă. Ne-am uitat la meciul cu Sporting, începutul lui Alibec a fost fantastic, dar trebuie să menţină acest ritm mai multe meciuri”, a precizat Daum. Referitor la şansele pe care le mai are România de a prinde măcar „barajul” pentru Mondiale, tehnicianul neamţ a lăsat de înţeles că lucrurile sunt deja clarificate. „Poate că sunt şanse de 50 la sută, dar dacă e să fim realişti vă puteţi da seama şi dumneavoastră ce şanse avem”, a declarat selecţionerul. 

simeon stalpnicul png

În schimb, Christoph Daum e sigur de prezenţa României la următorul turneu final, Euro 2020, găzduit în 13 oraşe europene, inclusiv Bucureşti. “Cred că putem clădi o echipă de viitor. Dacă vom da totul şi vom munci, ne vom califica la Campionatul din 2020. Vă pot garanta acest lucru, vă pot garanta că vom avea cele mai bune rezultate. Hanca, Băluţă, Rotariu, Marin şi Ivan trec prin procese de dezvoltare şi sunt jucători de viitor”, a spus Daum, deşi nu este sigur că va continua pe banca tricolorilor în următoarele preliminarii.

“Chiar dacă ai contract, nu ştii niciodată când se va termina. Aşa e în fotbal. Sunt două categorii de antrenori, care au fost concediaţi înainte de finalul contractului şi care pleacă după terminarea contractului”, a încheiat neamţul.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net