Doar Bornescu îi sperie pe stelişti

Ultima actualizare:

    Pentru Bornescu, meciurile cu Steaua au fost mereu specialeFoto: sportpictures.eu
Pentru Bornescu, meciurile cu Steaua au fost mereu specialeFoto: sportpictures.eu

Poate cea mai mare surpriză din 2016 în Liga I s-a produs în urmă cu şapte luni, atunci când Steaua a fost învinsă de codaşa FC Voluntari. Portarul Bornescu, fundaşul Filipov şi atacanţii Bălan şi Voduţ sunt singurii eroi de-atunci care pot juca şi astăzi.

Laurenţiu Reghecampf are puţine poliţe de plătit echipelor din campionatul intern, iar una dintre acestea se cheamă cu siguranţă FC Voluntari. Asta pentru că primul eşec din al doilea mandat al lui Reghe pe banca Stelei a picat pe neaşteptate, contra unei nou-promovate. Culmea, echipa care şi-a permis să pună la colţ campioana avea în lot mai mulţi jucători împrumutaţi de Gigi Becali şi împiedicaţi să joace tocmai din acest motiv.

Se întâmpla la începutul acestui an, în februarie, atunci când Voluntariul antrenat de Ionel Ganea şi condus din lojă de Mitică Dragomir a învins o echipă a Stelei aflată în plină luptă pentru titlu cu Astra.  Pe stadionul „Dinamo”, a fost un 3-1 pentru ilfoveni stabilit în ultimele minute de „dubla” spectaculoasă a ivorianului Hamed Kone, un anonim care a umilit întreaga defensivă a roş-albaştrilor. În meciul de astăzi de la Ploieşti, Steaua nu trebuie să se mai teamă de Kone, pentru că acesta a plecat spre tărâmuri mai calde, în Emirate. De altfel, s-a ales praful de echipa de atunci, din cei 14 jucători cu care Ionel Ganea a pus la respect Steaua, doar patru nume (Bornescu, Filipov, Bălan şi Voduţ) fiind în cărţi pentru a juca şi astăzi. Practic, doar primii trei au şanse reale de a înfrunta din nou Steaua, iar cel mai important e de departe portarul de 36 de ani Mircea Bornescu. Acesta e sigur de postul de titular şi e o „sperietoare” pentru trupa lui Reghecampf  în special din cauza trecutului său anti-stelist. Meciul din această seară va avea loc la Ploieşti. Motivul mutării partidei nu e unul disciplinar, ci este dat de cerinţa posturilor de televiziune, care au vrut ca partida să se joace în nocturnă.

Achim şi Moke au ajuns la Steaua

Relaţiile cordiale dintre Steaua şi FC Voluntari au direcţionat mulţi jucători din linia a doua a roş-albaştrilor către gruparea ilfoveană. De asemenea, s-au produs şi mişcări în sens invers, Gigi Becali cumpărându-i în această vară pe mijlocaşul Alexandru Achim  şi pe francezul cu origini congoleze Wilfred Moke.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net