Dispare regula golului marcat în deplasare. UEFA va lua decizia în curând

Ultima actualizare:

    Acest gen de departajare al unei duble manşe încheiată la egalitate ar putea fi eliminat de UEFA după 53 de ani. Mourinho şi Wenger sunt printre artizanii acestei iniţiativeFoto: Click!
Acest gen de departajare al unei duble manşe încheiată la egalitate ar putea fi eliminat de UEFA după 53 de ani. Mourinho şi Wenger sunt printre artizanii acestei iniţiativeFoto: Click!

În fiecare vară se întruneşte la sediul UEFA de la Nyon o comisie care se ocupă de modificările regulamentului de desfăşurare al acestui sport. Multe aspecte s-au schimbat de-a lungul timpului pentru că nu se mai justifcau situaţiei din prezent, dar acum se pregăteşte ceva cu adevărat important.

Regula golului marcat în deplasare a fost introdusă prima oară în fosta Cupă a Cupelor, începând cu 1965, ca o alternativă la rejucarea meciului pe teren neutru sau stabilirea învingătoarei prin aruncarea cu banul. Totuşi, fotbalul în Europa nu mai e cel din urmă cu peste jumătate de secol şi antrenorii echipelor de top de pe „Bătrânul continent” ştiu cel mai bine asta. În aceste condiţii, la întâlnirea din acest an, Carlo Ancelotti (Napoli), Unai Emery (Arsenal), Paulo Fonseca (Şahtior Doneţk), Julen Lopetegui (Real Madrid), Jose Mourinho (Manchester United), Thomas Tuchel (PSG) şi fostul manager al lui Arsenal, Arsene Wenger, au fost de acord în unanimitate că acest criteriu de departajare e învechit, inutil şi a devenit nedrept şi împotriva spectacolului. „Antrenorii gândesc că marcarea unui gol în deplasare nu mai este aşa de dificilă ca în trecut, aşa că ei vor o modificare a regulii şi asta vom face. Ei consideră că situaţia din fotbal s-a schimbat, pentru că importanţa golului din deplasare nu mai este aceeaşi ca acum mulţi ani când regula a fost introdusă”, a declarat Giorgio Marchetti, secretar general adjunct al UEFA. Tehnicienii cred că această regulă încurajează echipele oaspete să atace şi şi să le reţină în defensivă pe gazde pentru a nu încasa un gol care poate decide dubla manşă. Deocamdată nu se ştie însă exact când se va elimina actuala prevedere şi nici cu ce va fi înlocuită.

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net