Dinamo s-a schimbat din temelii

Ultima actualizare:
Ioan Hora
Ioan Hora

Instalarea în funcţia de manager general a lui Daniel Stanciu a adus o serie de măsuri ce au ca scop renaşterea „câinilor”. Planul are o durată de doi ani şi jumătate, ţelul fiind cucerirea unui nou titlu şi un parcurs cât mai lung în cupele europene.

„Sunt onorat că am venit aici. E o mare provocare pentru mine, pentru această echipă. Proiectul se întinde pe doi ani şi jumătate şi Dinamo merită să ajungă în fruntea fotbalului românesc. Ştim ce avem de făcut, avem nevoie de timp şi de şansă şi va fi foarte important ce vom realiza din vară”, a anunţat Stanciu.

Şeful era până acum Constantin Anghelache, dar ex-preşedintele a fost îndepărtat şi a rămas doar consilierul acţionarului Negoiţă. Oricum, fostul oficial era recunoscut ca un tip rece, iar Stanciu nu putea colabora cu un astfel de personaj. Acum, omul care a condus Poli Timişoara, Vaslui şi ASA Tg. Mureş va avea putere deplină şi se va ocupa inclusiv de transferurile de jucători, stabilirea salariilor şi a bonusurilor.

Stanciu l-a adus ca antrenor principal pe Mihai Teja, cel ce şi-a făcut junioratul la Steaua, dar s-a remarcat la Dinamo. Aici a lucrat zece ani, a antrenat grupe de copii de 7 ani, a fost preparator fizic şi „secundul” lui Mircea Rednic la ultimul titlu cucerit de „câini”, în 2007. Are ca obiectiv o clasare cât mai sus în actualul sezon şi, după ieşirea echipei din insolvenţă, la vară, titlul şi cupele europene.

Danciu i-a luat locul lui Bobar

Staff-ul său va fi alcătuit din secunzii Alexe Ilie şi Dragoş Radu, antrenorul cu portarii Gheorghe Niţu şi preparatorul fizic Marco Onetto. Ionel Dănciulescu e noul manager sportiv, funcţie deţinută până ieri de Cristi Bobar, un apropiat al fostului preşedinte Anghelache.  “Danciu” a mai fost director general şi antrenor interimar. “Asta e funcţia care mă reprezintă cu adevărat, dar voi ajuta mereu acest club care mi-a date norm. După ieşirea din insolvenţă, vom redeveni o forţă”, a declarat el.

Negociază cu şase jucători


    Ioan Hora
Ioan Hora

La capitolul sosiri, pe lângă Marius Niculae, un idol al galeriei, e posibil să revină şi Nicolae Muşat, un alt produs al roş-albilor, dar pe care Teja îl ştie de la “U” Cluj. Echipa ar putea fi întărită şi cu Andrei Marc şi Doru Popadiuc, fundaşul, respectiv mijlocaşul celor de la Ceahlăul, Ioan Hora, Florin Bejan şi Nicolas Gorobsov de la Tg.Mureş. La rubrica plecări se numără deja Elton şi Wanderson Miranda, doi dintre preferaţii lui Anghelache.

Marius Niculae, noul căpitan

Atacantul Marius Niculae s-a întors la echipa care l-a format după o pauză de aproape doi ani şi jumătate, iar negocierile au durat doar două minute, aşa cum au confirmat şefii. În vârstă de 33 de ani, el e un adevărat simbol al roş-albiilor şi va prelua banderola de căpitan, lider până acum în teren fiind Vali Lazăr. „Mă bucur să îmbrac din nou tricoul alb-roşu. M-am întors acasă, iar răspunsul meu va fi pe teren”, a spus Niculae.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net