Dinamo revine la locul unde a început coșmarul actualului sezon

Ultima actualizare:

    Gabriel Iancu s-a distrat cu fundașii de la Dinamo în prima etapă a campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu
Gabriel Iancu s-a distrat cu fundașii de la Dinamo în prima etapă a campionatuluiFOTO: Sportpictures.eu

La aproape un an de la înfrângerea cu 5-0 suferită în prima etapă a campionatului, cu Viitorul, Dinamo se întoarce diseară pe terenul pe care a început coșmarul din actualul sezon. Este pentru prima dată în istorie când diferența dintre cele două echipe este atât de mare în favoarea constănțenilor.

În mod normal, un meci între ocupanta primului loc din play-out și ultima clasată nu ar suscita nici un fel de emoție în privința învingătoarei. Mai ales că ”lanterna roșie” nu a câștigat nici un punct în patru meciuri, înscriind un singur gol, și ăla neregulamentar. Numai că, având în vedere că rolul echipei fără nici o șansă este jucat de Dinamo, singura formație din Liga 1 susținută financiar de suporteri, nimeni nu poate băga mâna în foc pentru o victorie clară a jucătorilor lui Hagi. Pentru asta, însă, „câinii” sunt nevoiți să se autodepășească și să treacă atât de diferența copleșitoare de cotă (jucătorii Viitorului valorează 14,43 milioane de euro, dinamoviștii doar 10,18 milioane), cât și de amintirile care s-ar putea să-i chinuiască încă pe unii dintre ei. Pentru că nimeni nu poate uita că în urmă cu aproape un an, tot în iulie, dar pe 15, ”roș-albii” au suferit una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istoria lor în Liga 1. Practic, prin victoria cu 5-0 obținută atunci de Viitorul s-a pus piatra de temelie a unui coșmar dinamovist care nu se mai termină și care este format din episoade săptămânale de 90 de minute numite, generic, meciuri de fotbal.

Partea bună pentru dinamoviști, dacă se poate spune așa, este că doar un singur om din apărarea de anul trecut ar putea fi și azi pe teren: Ricardo Grigore. El a jucat atunci o repriză, fiind înlocuit la pauză de Sin. În rest, portarul Straton a devenit rezerva italianului Piscitelli, iar Moura, Klimavicius și Bejan au părăsit echipa, astfel că noii fundași nu vor mai avea în memorie umilința din vara trecută.

Toată lumea așteaptă cu interes meciul și dintr-un alt motiv. Acuzat de membrii Peluzei ”Cătălin Hîldan” de blat în înfrângerea cu Chindia Târgoviște, scor 1-2, deoarece a introdus pe teren o echipă formată din copii, Gică Hagi se află acum la mutare cum se spune în șah. Ca și la meciul cu dâmbovițenii, și acum avem parte tot de o etapă intermediară, însă nimeni nu știe dacă ”Regele” își va menaja din nou titularii pentru partida din weekend, sau îi va introduce pe toți pentru a se răzbuna pe fanii dinamoviști. ”Gică Hagi este foarte senin după meciul pierdut în seara asta. Să-l vedeți cum va pregăti meciul cu Dinamo, ca și cum ar fi trofeul pe masă”, scriau supărați suporterii ”câinilor” pe Facebook atunci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
www.antena3.ro
camion accident Suceava FOTO ISU Suceava jpg
image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net