Dinamo - Rapid 2-1 / A fentat Poliţia, apoi pe rapidişti

Ultima actualizare:

    Marius Alexe, renegat o perioadă  de galerie pentru evoluţiile slabe,  l-a învins aseară de două ori pe  portarul rapidist Pecanha
Marius Alexe, renegat o perioadă de galerie pentru evoluţiile slabe, l-a învins aseară de două ori pe portarul rapidist Pecanha

Norocul a dat peste dinamovistul Marius Alexe. Fotbalistul a scăpat ca prin urechile acului să devină pieton, după ce nu oprise la culoarea roşie a unui semafor. Apoi, a făcut ce a făcut şi a marcat două goluri în poarta Rapidului în derby-ul de pe Arena Naţională, partidă din etapa a patra, reprogramată pentru că atunci dinamovişti au avut amicalul cu Barcelona.

Dacă la începutul sezonului n-a fost în apele lui, acum se pare că şi-a revenit. Dinamovistul Marius Alexa a fost eroul lui Dinamo în meciul cu Rapid, după ce a marcat o „dublă".

Şi asta la o zi după ce „driblase" vigilenţa poliţiştilor care l-au oprit în trafic. Jucătorul a încălcat mai multe reguli de circulaţie, cea mai gravă fiind că a depăşit coloana de maşini ce staţiona la semafor şi apoi a trecut pe roşu. La scurt timp după ce a virat stânga a fost oprit de un poliţist din brigada moto. Însă, spre norocul lui Alexe, acesta nu a observat manevrele lui Alexe, ci l-a chestionat pentru foliile protectoare montate pe geamurile laterale ale limuzinei sale. După vreo zece minute de discuţii şi o verificarea a actelor, Alexe a fost lăsat să plece doar cu un avertisment. Dacă ar fi fost sancţionat pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului, el ar fi fost pieton pentru 30 de zile.

„Am fost oprit, dar pentru foliile de protecţie care sunt omologate de către Registrul Auto Roman. De multe ori mi se întâmplă să fiu oprit din această cauză, marca maşinii atrăgând întotdeauna atenţia. Am primit doar un avertisment! Trebuia să-şi facă şi poliţistul treaba, mi-a verificat toate actele şi m-a sfătuit ca pe viitor să dau jos folia de pe geamurile din faţă pentru a nu mai avea neplăceri », ne-a mărturisit atacantul, care ieri a adus victoria lui Dinamo, după ce Pancu deschisese scorul.

Suporterii s-au bătut înainte de meci. Opt fani au fost duşi la Poliţie înaintea meciului, în urma unor altercaţii care au avut loc la intersecţia Mihai Bravu - Iancului din Capitală. Incidentele s-au produs pe traseul de deplasare a suporterilor spre Arena Naţională. O coloană de fani a fost atacată de susţinători ai celeilalte echipe, în altercaţii fiind implicate aproximativ 30 de persoane. Conflictul spontan, care nu s-a soldat cu răniţi sau pagube materiale, a fost aplanat datorită forţelor de ordine.

Jandarmii au intervenit în forţă. Peste 20 de fani rapidişti au fost identificaţi de suporterii dinamovişti în zona rezervată "câinilor", între cele două grupuri izbucnind o bătaie. Giuleştenii au fugit spre galerie, iar cei din peluză au aruncat petarde către Tribuna a II-a, acestea explodând în mijlocul suporterilor dinamovişti. Jandarmii şi-au făcut apariţia imediat şi au reţinut cel puţin două pesoane. De la staţia de amplificare s-a făcut apel la fanii dinamovişti să nu răspundă cu violenţă. Fanii rapidiştii au continuat să arunce petarde după debutul meciului şi au aprins torţe.

Dănciulescu, absent motivat. Golgheterul "câinilor", Ionel Dănciulescu, n-a fost trecut nici măcar pe banca de rezerve la derby-ul de aseară. Atacantul a suferit o accidentare serioasă la ultimul antrenament de dinaintea jocului şi va absenta minimum două săptămâni.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net