Dinamo a obținut a treia victorie la rând și se vede salvarea

Ultima actualizare:

    De când fanii le dau prime la victorie, dinamoviștii pun serios osul la bătaie în meciuriFOTO: Sportpictures.eu
De când fanii le dau prime la victorie, dinamoviștii pun serios osul la bătaie în meciuriFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo a obținut o victorie necesară ca aerul în lupta pentru evitarea retrogradării. Într-o adevărată finală pentru supraviețuire, ”câinii” au învins în deplasare, cu scorul de 2-1, ultima clasată, Politehnica Iași. O victorie care îi suie pe bucureșteni măcar pentru o zi în afara locurilor de baraj.

La începutul campionatului nimeni nu se gândea că Poli Iași – Dinamo ar putea reprezenta un meci decisiv pentru ceva, însă realitatea a demonstrat contrariul. Aflați în cel mai prost sezon din istorie, dinamoviștii au ajuns protagoniști în lupta pentru evitarea retrogradării. A fost nevoie de 13 meciuri cu doar 3 egaluri pentru a se afunda până pe penultimul loc și a se trezi din pumni. Căci acum asta pare formația antrenată de Dusan Uhrin jr, un boxer care a trecut de momentele de cumpănă din ring și a început să-și bumbăcească adversarul. Singura diferență este că la fotbal oponentul se schimbă în fiecare rundă (a se citi etapă). Iar statistica spune că Dinamo a câștigat ultimele trei meciuri, dintre care două în deplasare! Seria bună a început cu succesul de acasă, 2-0 cu FC Voluntari, a continuat cu victoria de la Ovidiu, 2-1 cu Viitorul și s-a oprit, deocamdată, la Iași, în acest 2-1 cu Politehnica. Nouă puncte care au scos echipa nu doar de pe penultimul loc, dar au dus-o chiar mai sus de locurile de baraj! Concret, cel puțin până astăzi, când FC Voluntari va juca la Pitești, cu FC Argeș, Dinamo este pe locul 6 în clasamentul play-out-ului, devansând chiar formațiile pe care le-a învins în etapele trecute, FC Voluntari și Viitorul.

La Iași, eroii dinamoviștilor s-au numit Sorescu și Morsay. Primul a marcat în minutul 21, printr-un șut în diagonal fără speranțe pentru portarul gazdelor, Brânză. Apoi, a oferit momentul emoționant al partidei, dedicându-i golul lui Patrick Ekeng, jucătorul camerunez al lui Dinamo care a decedat pe teren, în urmă cu 5 ani, la 6 mai 2016.

Al doilea, introdus la începutul celei de-a doua reprize, a stabilit scorul final, după ce a fructificat un contraatac în minutul 54. Între aceste două reușite s-a insinuat golul lui Zajmovic, din minutul 42, care a adus speranța în tabăra moldovenilor pe timpul pauzei. Meciul s-a încheiat cu 2-1 și ”câinii” își pot freca mâinile de bucurie. În conturile lor va intra o altă primă promisă de fani, una asemănătoare celei de după victoria cu Viitorul, de 15.000 de euro. O dovadă în plus că epoca romantică a fotbaliștilor care luptau doar pentru culori a apus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net