Dinamo a muşcat din FCSB

Ultima actualizare:

    Dinamoviștii au pregătit o coregrafie de senzație, afișând bustul lui Nostradamusfoto: Inquam/Bogdan Buda
Dinamoviștii au pregătit o coregrafie de senzație, afișând bustul lui Nostradamusfoto: Inquam/Bogdan Buda

„Câinii” au câştigat cel mai nebun derby din ultimii ani prin dubla din penalty-uri a lui Hanca, iar lupta la titlu se dă acum în trei

Alb-roşii s-au impus cu 2-1 într-un meci cu incidente grave provocate mai ales de fanii gazdelor, dar încheiat până la urmă pe teren, nu la masa verde, aşa cum se putea cu un arbitru mai zelos decât Ovidiu Haţegan. Hanca a fost eroul lui Dinamo, iar Alibec şi compania au dezamăgit total. Totul se va decide în ultimele două etape.

Dinamo şi FCSB au intrat aseară pe Arena Naţională conştiente că acest meci nu poate să le asigure succesul final, dar cu siguranţă le poate arunca în criză în cazul unei înfrângeri. Astfel, cu 10 minute întârziere cauzată de suporterii dinamovişti, care au aruncat în teren sute de role de hârtie, ambele au început prudent. Băieţii lui Laurenţiu Reghcampf au capturat balonul, iar cei ai lui Cosmin Contra s-au mulţumit să vâneze contraatacurile letale şi pe Alibec. Vedeta roş-albaştrilor a fost luat de trei ori la intimidare şi a jucat cu dureri la genunchiul drept până la schimbarea cu Gnohere. Mai lucizi au fost însă Nistor şi compania, care au prins un astfel de moment şi au înscris din penalty, prin Hanca, după ce Bălaşa l-a faultat în careu pe slovacul Nemec. FCSB s-a văzut nevoită să alerge după egalare, dar a cam pedalat în gol. Boldrin a fost cel mai mai aproape, o dată din lovitură liberă şi altădată din poziţie singur cu Penedo, când n-a nimerit poarta. Ţinta a fost atinsă dintr-o mare întâmplare, mingea recentrată de Pleaşcă cu capul prinzând un efect ciudat şi intrând în poartă sub privirile disperate ale goalkeeper-ului panamez. Acesta e însă riscul când îţi iei portar din Caraibe şi Dinamo a revenit de unde a plecat: obligată să atace şi să câştige pentru a rămâne în cărţi. Astfel, s-a jucat cu garda jos, ca între doi boxerii de categoria grea, fiecare căutând KO-ul. Acesta a părut să nu vină şi Mihai Stoica, cel care spusese că şi egalul ar fi bun pentru FCSB deoarece totul ar depinde în continuare de echipa lui, părea să fie mai profet decât Nostradamusul dinamoviştilor. Tot timpul apare însă câte ceva şi în al cincilea minut de prelungiri s-a produs neprevăzutul. William de Amorim a vrut să-l deposedeze prin alunecare, chiar în careu, pe Romera, iar astfel de intervenţii sunt tot timpul riscante. Brazilianul lui FCSB n-a găsit mingea, spaniolul a căutat contactul, iar Haţegan a avut curajul să dicteze penalty pentru această imprudenţă. Hanca a transformat mai sigur decât în prima repriză şi Liga 1 a luat foc! Dinamo are doar două puncte sub Viitorul şi FCSB, iar ultimele două runde ne vor arăta cine e prinţ şi cine e cerşetor!

Dinamoviştii au apelat la profetul Nostradamus

Suporterii trupei din Ştefan cel Mare au făcut din nou spectacol în peluza destinată lor, unde au pregătit o coregrafie de senzaţie. Astfel, pe un fundal alb-roşu, „câinii” au afişat bustul celebrului personaj medieval, Nostradamus, ale cărui preziceri au făcut furori până în zilele noastre. Dinamoviştii l-au invocat pe francezul mort în 1566 pentru două profeţii care ar fi pe placul inimii lor: construirea unui stadion nou în „Groapă” şi dispariţia marii rivale, Steaua. Ambele sunt aşteptate de alb-roşii în 2020 şi în ceea ce priveşte prima prezicere, sperăm să aibă dreptate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net