Dinamo moare pe mâna legendelor

Ultima actualizare:

    Alb-roşii l-au ales pe Claudiu Niculescu aplicându-i aceleaşi criterii falimentare după care şi-au numit antrenorii în ultimii cinci aniFoto: Click!
Alb-roşii l-au ales pe Claudiu Niculescu aplicându-i aceleaşi criterii falimentare după care şi-au numit antrenorii în ultimii cinci aniFoto: Click!

Fanii trupei din Ştefan cel Mare pot să stea liniştiţi, Ionuţ Negoiţă i-a mai păcălit o dată. Deşi nu antrenorul era problema la Dinamo, ci un lot foarte modest mai ales de la mijloc în jos, Florin Bratu a plătit cel mai scump şi pe fondul unui conflict cu căpitanul echipei, Dan Nistor, pe care n-a ştiut cum să-l gestioneze. Înlocuitorul său e din aceeaşi familie, dar asta n-a mai fost de mult o garanţie a succesului.

"Am plecat de la Dinamo acum 8 ani, dar mă simt ca atunci când am intrat în vestiarul lui Dinamo pentru prima dată, în urmă cu 17 ani. Sunt pic emoționat, dar dornic de muncă. Obiectivul pe termen scurt și cel mai important este să readucem suporterii la stadion. Echipa nu traversează un moment bun. Mi s-a împlinit acest vis, pe care îl am de când am început această meserie. Un lucru e clar: se vrea performanță și asta vreau și eu, sper să reușim”, a afirmat Claudiu Niculescu la prezentarea sa, deşi pare că nu ştie exact în ce se bagă. Cu actualul patron al câinilor n-a lucrat niciodată, iar predecesorii săi pot depune mărturile că nu e simplu. Euforia de după îndeplinirea visului l-a îmbătat pe “Clau-gol” şi nu i-a mai permis acestuia să vadă obiectiv de ce a fost ales. E clar pentru toată lumea că Ionuţ Negoiţă nu a vrut decât un antrenor tânăr, fost mare jucător al lui Dinamo, ca să nu aibă problem cu fanii, şi care să accepte orice ofertă la prima strigare, aşa cum s-a şi întâmplat.

15 antrenori în ultimii cinci ani

Din păcate pentru el, dar şi pentru cei care aşteaptă mai mult de acum încolo, e foarte puţin probabil ca asta să se întâmple. Dacă nu cumva Claudiu Niculescu deţine vreo baghetă magică, Dinamo va oscila ca orice echipă de nivel mediocru, iar în final va fi sub obiectiv, la fel ca toţi antrenorii care l-au precedat în ultimii cinci ani. Practic, după Dario Bonetti, ultimul tehnician care a adus un trofeu în Ştefan cel Mare, Cupa României, niciunul din ceilalţi 13 nu a mai făcut nimic, în majoritatea cazurilor din cauza valorii lotului. Înainte de Florin Bratu, pe Dinamo au antrenat-o Vasile Miriuţă, Cosmin Contra, Flavius Stoican şi Ionel Dănciulescu, din generaţia tânără, dar şi Dorinel Munteanu, Cornel Ţălnar, Mircea Rednic, Gigi Mulţescu şi Ioan Andone, reprezentanţii vârstei a doua. Toţi dinamovişti pur-sânge, cu rezultate similare, adică modeste. Iar cel mai bine îi anticipează traseul un mare “duşman”. “Niculescu este cea mai bună alegere. Om cuminte, liniștit, nu e încrezut. Are cunoștințe. El săracu' e băiat bun și știe fotbal, dar dacă îți dau lână tu poți să faci costum de mătase? Faci costum de lână. Ce ai, cu aia lucrezi”, a declarat Gigi Becali, patronul lui FCSB.

Debutează în Cupă împotriva lui Florentin Petre

Claudiu Niculescu are şansa azi să înceapă cu dreptul aventura sa la Dinamo. Asta pentru că la nici 48 de ore de când a dat cu pixul pe contract are un prim meci lejer, în şaisprezecimile Cupei României, cu Dacia Unirea Brăila. Partida se va juca la Galaţi, pe stadionul Oţelul, pentru că are nocturnă. În faţă îi va sta nimeni altul decât Florentin Petre, cel care de o lună stă pe banca brăilenilor, lanterna roşie din Liga a 2-a. Partida e programată pentru ora 21:30.

Antrenorii lui Dinamo de la ultimul trofeu câştigat:

2012-2013 Dario Bonetti, Dorinel Munteanu , Cornel Ţălnar                       

2013-2014, Gheorghe Mulțescu, Flavius Stoican

2014-2015 Flavius Stoican, Ionel Dănciulescu, Mihai Teja, Flavius Stoican, Mircea Rednic                       

2015-2016 Mircea Rednic                 

2016-2017 Mircea Rednic, Ioan Andone, Cosmin Contra    

2017-2018 Cosmin Contra, Vasile Miriuță, Florin Bratu

2018-2019 Florin Bratu, Claudiu Niculescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net