Dinamo, față în față cu coșmarul în optimile Cupei României

Ultima actualizare:

    Mihalcea a fost căpitan la Dinamo in meciul cu Foresta, din 2000FOTO: Mediafax
Mihalcea a fost căpitan la Dinamo in meciul cu Foresta, din 2000FOTO: Mediafax

Stabilite luni, la sediul FRF, optimile de finală ale Cupei României vor fi interesante mai ales dacă le raportăm la trecut.

Din acest punct de vedere, cel mai așteptat meci pare a fi Foresta Suceava – Dinamo. Moldovenii reprezint pentru ”câini” un adevărat coșmar, chiar dacă au trecut 19 ani de la cea mai mare răsturnare de scor de după Revoluție. Era 11 noiembrie 2000, când Dinamo a jucat contra Forestei pe propriul teren. Mari favoriți, bucureștenii au condus cu scorul de 4-0 până în minutul 62, grație golurilor marcate de T. Petre (min 12), Mihalcea (23), Tameș (43) și M. Niculae (47). Nmai că golul marcat de Robert Niță în minutul 62 a deschis calea spre o surpriză de proporții, Foresta impunându-se cu scorul de 5-4, prin reușitele lui Păcurar (min. 73), Botan (75 și 82) și același Niță, care în ultimul minut a pecetluit înfrângerea dinamoviștilor, care încă sufereau după decesul lui Cătălin Hâldan, produs pe 5 octombrie 2000.

Un alt meci care suscită amintiri, dar prin prisma rivalității, este Universitatea Cluj – FCSB. Meciurile din optimile de finală ale Cupei României vor avea loc în perioada 29-31 octombrie. Partidele se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Cupa României, optimi de finală

Sănătatea Cluj - Petrolul

Foresta Suceava - Dinamo

Sepsi - Astra Giurgiu

Clinceni - Botoşani

”U” Cluj - FCSB

Metalul Buzău - Poli Iaşi

Voluntari – Univ. Craiova

Mioveni – Hermannstadt

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net