Dinamo caută prima victorie după 3 ani cu CFR Cluj

sorescu_dinamo.jpg

Deian Sorescu este cel mai în formă dinamovist
Deian Sorescu este cel mai în formă dinamovist
FOTO: Sportpictures.eu
Citeste tot despre: 

Dinamo și CFR Cluj se vor întâlni diseară, de la ora 20.30, în cel mai important meci al zilei din Liga 1. De o parte se află o echipă care pare în pragul falimentului, dar care e neînvinsă de patru meciuri, iar de cealaltă o formație care și-a regăsit AND-ul de campioană de la numirea lui Edi Iordănescu ca antrenor.

Dacă ar fi să ne luăm după valoarea de piață a jucătorilor, dar și după experiența lor, atunci clujenii nu ar trebui să aibă probleme. Nu doar că au o cotă valorică aproape dublă față de rivalii lor, 23,8 milioane de euro față de 13,6 milioane ale ”câinilor”, dar ardelenii vin și cu anvergura celor trei titluri consecutive de campioni, în timp ce pentru bucureșteni principala bucurie a fost că s-au salvat de la retrogradare.

Paradoxal, având în vedere valorile de piață ale jucătorilor, cel mai bine cotat fotbalist vine de la Dinamo, nu de la CFR! Acesta este mult lăudatul înainte de sosirea în Liga 1 Aleix Garcia, care este încă evaluat la 3,2 milioane de euro, deși nu a jucat nici de 500.000. De la ceferiști, cel mai bine cotat este accidentatul Billel Omrani (2,8 milioane). Dintre cei valizi, Cristi Mane va fi cel cu cota cea mai ridicată, el fiind estimat de transfermarkt.com la 2,7 milioane de euro.

Pentru ambele formații partida de diseară este importantă. Pentru gazdele de la Dinamo, ar putea însemna continuarea unei forme la care doar visaseră, adică bifarea unei a cincea victorii consecutive, ceva de neconceput la cum juca formația. În plus, pentru ”roș albi” o victorie ar reprezenta o premieră în ultimii 3 ani, mai precis de la 6 mai 2017, când s-au impus chiar la Cluj. De atunci, au mai avut loc 6 meciuri, înregistrându-se un singur rezultat de egalitate, în noiembrie trecut, 0-0 la București. În rest, doar succese ale ardelenilor care vin și în această seară cu același obiectiv: obținerea celor trei puncte, care ar însemna rămânerea în plasa primelor două clasate, Universitatea Craiova și FCSB. Acestea se vor duela în meci direct mâine seară.

Loading...