Dinamo, blestem sau neștiință?

Ultima actualizare:

    Ișfan a adus egalarea după un contraatac perfectFOTO: Sportpictures.eu
Ișfan a adus egalarea după un contraatac perfectFOTO: Sportpictures.eu

Pentru Dinamo, Cupa României înseamna o ultimă șansă de a salva un sezon care se anunță tare dureros pentru echipă și pentru fanii ei. Chiar dacă a condus cu 1-0 până în minutul 79, formația antrenată de Mircea Rednic a retrăit același scenariu din meciurile cu UTA (scor 2-2) și Rapid (scor 1-1). Doar că acum a primit două goluri, pierzând cu 2-1.

După o primă repriză încheiată fără goluri, deși piteștenii au fost cei care au dominat, partea a doua a meciului a început spectaculos, cu golul marcat de nou-intratul Cătălin Țâră în minutul 49. Dinamo conducea, la fel ca în ultimele două meciuri disputate acasă și, la fel ca întâlnirile cu UTA și cu Rapid, părea că se află în control și că nimic nu s-ar putea schimba. Numai că Rednic are o echipă care este mai imprevizibilă decât imaginația scenariștilor de thrillere, iar partida de marți seară nu a făcut excepție. Mai întâi, în minutul 78, Ișfan a marcat la capătul unui contraatac executat ca la carte, aducând egalarea pe tabelă. Iar la cum mergea jocul, părea că prelungirile sunt forma cea mai logică de continuare a partidei. Nu a fost de acord Cristi Dumitru, care în minutul 90+3 a trimis în poartă mingea centrată de Latovlevici, din interiorul careului, consfințind o victorie nu neapărat meritată, dar logică având în vedere greșelile pe care le-au făcut dinamoviștii.

Pentru că adevărul este că, deși majoritatea ”câinilor” invocă un adevărat blestem al ratării victoriilor în ”Ștefan cel Mare” în prelungiri, este vorba și de foartă multă neștiință fotbalistică. Ambele goluri ale piteștenilor puteau fi evitate. La primul, parcă toți dinamoviștii își propuseseră să atace poarta adversarilor, astfel că după lansarea contraatacului, nu a mai fost nimeni care să-i poată opri din acțiune pe argeșeni. Asta în condițiile în care era minutul 79 și Dinamo conducea deja cu 1-0. A fost o fază care parcă ne-a amintit de naționala lui Rădoi de acum câteva luni, care deși conducea ataca în neștire și termina mereu cu ochii în lacrimi.

Al doilea gol a venit tot dintr-o neștiință, cea a fundașului Nica, introdus pe teren într-un meci oficial după doi ani. Acesta a pierdut duelul din careu cu Latovlevici, care l-a învârtit ca pe clătite și a centrat decisiv la Cristi Dumitru, care a împins balonul în plasă. Era minutul 90+3 și momentul în care antrenorul Mircea Rednic deja își pregătea discursul furibund la adresa jucătorilor săi: ”Jucăm bine 70 de minute, după care facem greşeli copilăreşti, de manual. Ok, s-a pierdut mingea în careul lor... Să joci în terenul advers, să te surprindă cu o minge deschisă, în loc să te retragi... Goluri d-astea, care pot fi evitate. Apoi, în minutul 94, ăla, Latovlevici, preia în careu fără să-l jenezi măcar, se întoarce, dă la poartă... Dar nu se poate, bă, fratele meu, aşa greşeli, mai ales în ultimele minute. În prelungiri se juca. E inadmisibil. Greşeli copilăreşti, zici că e prima dată când joacă, unii dintre ei. E şi de moral. Munceşti, eşti aproape să te califici şi, dintr-odată, iei două goluri incredibile. Astăzi au avut şansă şi alţi jucători. Am jucat cu doi atacanţi pe care i-am lăsat patru ani şi tot aici i-am găsit, dar nu au evoluat deloc. Nu înţeleg, măcar să alerge. Dar nu aleargă, sunt tineri. Nu e un reproş, sunt nişte constatări. Nu e de mirare că aduc alţi jucători”, a declarat ”Puriul” după meci.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net