Dinamo avea trei ambulanţe la stadion! Explicaţiile doctorului echipei!

Ultima actualizare:

    Patrick Ekeng este urcat cu greu pe targă de echipajul de pe ambulanța privată prezentă pe stadionfoto: AP
Patrick Ekeng este urcat cu greu pe targă de echipajul de pe ambulanța privată prezentă pe stadionfoto: AP

Reprezentanţii clubului din "Ştefan cel Mare" susţin că trei ambulanţe echipate corespunzător erau în incinta arenei, în momentul în care Ekeng s-a prăbuşit pe teren. În plus, medicul lui Dinamo, Liviu Bătineanu, spune că s-au efectuat manevrele de resuscitare, deşi specialiştii, inclusiv cei de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde a fost transportat fotbalistul, îl contrazic.

"FC Dinamo București a asigurat nu doar minimum necesar de ambulanțe (două), conform regulamentelor competiționale, ci a contractat trei ambulanțe pentru acest meci.Aceste ambulanțe au fost dotate corespunzător pentru intervențiile în regim de urgență, potrivit reprezentanților serviciului de ambulanță contractat. Acest fapt a fost confirmat la ședința tehnică de dinaintea partidei în cadrul raportului de organizare a jocului", se arată în comunicat.

Explicaţiile doctorului echipei Dinamo: "Jucătorul s-a prăbușit pe teren. Am intrat imediat, fără a mai aștepta permisiunea arbitrului, și am început primele manevre de resuscitare. Am controlat și eliberat căile aeriene superioare. Jucătorul avea puls și respira. S-a solicitat ambulanța, care a hotărât transportarea în serviciul de urgență. În timpul transportului, care a durat aproximativ două minute, s-a început masajul cardiac extern deoarece jucătorul a făcut stop cardio-respirator. Imediat a fost preluat de serviciul de urgență, care a început manevrele de resuscitare. Precizez că jucătorul a efectuat vizita medicală în data de 12 ianuarie 2016 la Institutul Național de Medică Sportivă. Fiind jucător nou cooptat în lotul nostru, investigațiile medicale au fost completate, față de cele standard prevăzute de regulamente, la o altă clinică, prin efectuarea unui examen de ecocardiografie. În urma examinărilor, jucătorul a fost declarat apt pentru antrenamente și competiții".

Ce spun alţi medici cardiologi

"Toți cei care au acționat acolo s-au comportat ca niște diletanți, care nu știau cum să îl ducă mai repede pe sărmanul băiat la spital. Toți acești medici trebuie testați. Ar fi interesant să vedem pe ce criterii a semnat Dinamo contractul cu Puls și ce pregătire au medicii de pe acea salvare. Ei sunt obligați să fie specializați în medicină de urgență.

Medicul de pe salvare este primul vinovat. FRF, LPF, INMS și cluburile sunt complici la aceasta nenorocire pentru modul în care tratează problemele din sistem. Nimeni nu garantează că dacă s-ar fi urmat procedurile Ekeng ar fi fost salvat, dar modul în care s-a intervenit a fost ca și cum au acționat niște taximetriști", a spus un medic pentru gsp.ro.

"Din pacate nu stiu ce erau domnii care au venit si l-au pus in pozitie de siguranta, fotbalistul fiind clar in stop cardio respirator si nicidecum înecat. Probabil era intr-o tulburare de ritm. Era de mare ajutor ca cineva, oricine sa ii facă masaj cardiac pana la sosirea unui defibrilator. Încă odată lipsa educației elementare si ignoranța au facut ca un om sa moară. Trist. Acordarea primului ajutor ar trebui învățată de catre toți oamenii, introdusa chiar din scoala primară", a spus medicul cardiolog Claudia Bianca Nica pentru Click.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net