Dilema lui Contra: atacăm Spania cu titularii sau cu rezervele?

Ultima actualizare:

    Chiricheş e unul dintre tricolorii care nu joacă la echipa de club
Chiricheş e unul dintre tricolorii care nu joacă la echipa de club

Aproape jumătate dintre jucătorii convocaţi de Cosmin Contra sunt în plan secund la echipele lor de club.

Suntem mai slabi decât ibericii, dar mai odihniţi. Tricolorii abordează dificila confruntare cu Spania de joi cu un lot de 24 de fotbalişti, însă 11 dintre ei au situaţii delicate la cluburile de care aparţin.

În mod normal, la o echipă naţională vin fotbaliştii cei mai în formă, cu cele mai multe meciuri în picioare, titulari în campionatele unde evoluează săptămână de săptămână. Nu e şi cazul actualei reprezentative a României, Cosmin Contra apelând la multe ,,rezerve” care trebuie să ţină piept starurilor din naţionala Spaniei. Practic, ţinând cont de contextul în care se află internaţionalii noştri la cluburi, putem alcătui două echipe diferite. Semnele de întrebare ale selecţionerului pornesc chiar din poartă, aolo unde Tătăruşanu e rezervă de lux la Lyon, în timp ce tânărul Ionuţ Radu îşi continuă evoluţiile solide la Genoa (al treilea portar, Niţă, e şi el titular indiscutabil la Sparta Praga). În defensivă, raportul rezerve – titulari e de 4 la 3 în favoarea primilor. La finalul săptămânii trecute, Benzar a debutat în primul 11 la Lecce, dar a jucat prost şi a fost înlocuit, asta în timp ce un alt ,,italian”, Vlad Chiricheş, e rezervă eternă la Napoli. Mai departe, Dragoş Grigore nu prea prinde nici el echipa la Ludogoreţ în meciurile importante, iar debutantul Adrian Rus de la MOL Vidi a fost retrogradat pe bancă într-un conflict româno – maghiar privind naţionala pe care a ales-o.

Lucrurile sunt la fel de îngrijorătoare şi la mijlocul terenului, marile speranţe Răzvan Marin (Ajax) şi Ianis Hagi (Genk) bifând fiecare două meciuri la rând printre rezerve. Tot aşa, Alex Maxim nu-şi găseşte locul la Mainz, iar Alex Chipciu (suspendat cu Spania) e ignorat total la Anderlecht. La atacanţi e ceva mai bine, deşi Florin Andone n-a prins decât un singur meci ca titular la Brighton în primele trei etape din Premier League. Oarecum ciudată e situaţia lui Păun la CFR Cluj, acesta fiind folosit de Dan Petrescu cu regularitate în campionat, mai puţin însă în partidele europene.

Echipa rezervelor

Tătăruşanu  - Benzar, Chiricheş, Grigore, Rus – Chipciu, Marin, Hagi, Maxim – Andone, Păun

Echipa titularilor

Radu – Nedelcearu, Toşca, Ştefan – Cicâldău, Stanciu, Bordeianu, Grozav, Deac – Keşeru, Puşcaş

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net