Diferență de mentalitate: Dinamo și-a iertat petrecăreții, Leicester nu

Ultima actualizare:

    Petrecerea dată de Ricardo Grigore a destabilizat o echipă și așa șubrezităFOTO: Sportpictures.eu
Petrecerea dată de Ricardo Grigore a destabilizat o echipă și așa șubrezităFOTO: Sportpictures.eu

Dinamo, care va juca marți seară, de la ora 19.00, cu Astra, la Giurgiu, în turul semifinalei Cupei României, se vrea a fi o echipă respectată, dar conducătorii ei sunt de acord cu compromisurile. Petrecăreții de la ziua lui Ricardo Grigore nu vor fi pedepsiți. În același timp, în Anglia, Leiceister a procedat exact invers.

Diferența dintre fotbalul englez și cel românesc nu e doar la nivel tehnico – tactic, ci și la nivel de mentalitate. Cazul dinamoviștilor Bejan, Anton, Moldoveanu și Eșanu, care au petrecut cu un cântăreț de manele la petrecerea organziată de ziua de naștere a lui Ricardo Grigore cu două zile înaintea meciului cu Clinceni (scor 1-3) e cunoscut. Cei cinci nu au primit nici o sancțiune din partea conducerii, managerul sportiv Mario Nicolae punând ”batista pe țambal” și invocând că echipa are nevoie de ei. „Nu scapă nimeni. Dar acum avem ceva de realizat împreună, de aceea li s-a explicat că depinde de ei. E soarta lui Dinamo la mijloc”, a spus el.

În același timp, în Anglia, trei dintre titularii lui Leicester, echipă aflată pe 3, în plină luptă pentru clasarea pe o poziție de Liga Campionilor, au participat la o petrecere, încălcând protocolul anti-coronavirus. Drept urmare, managerul echipei i-a exclus pe Choudhury, Maddison şi Perez din lotul pentru meciul cu West Ham, ocupanta locului 4. În lipsa lor, adversarii s-au impus cu 3-2 și s-au apropiat la doar un punct de podium, dar nimeni nu a regretat măsura: ”Suntem un club care are un set de valori. Dacă nu luăm sancţiuni, jucătorii nu învaţă. Nu există animozitate, sunt băieţi buni, dar avem un mod de a lucra şi de a ne pregăti pentru meciuri. Cei care îl încalcă sunt excluşi”, a explicat antrenorul lui Leicester. Al cărui exemplu ar trebui copiat și de români.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net