Diego Fabbrini e noul Nistor. Dinamo mai speră la play-off

Ultima actualizare:

    Diego Fabbrini
Diego Fabbrini

Dinamo mai speră la play-off graţie italianului Fabbrini, cel mai bun jucător în victoria cu Astra (2-0).

La primul meci oficial fără fostul căpitan Dan Nistor, plecat la Craiova, echipa antrenată de Dusan Uhrin l-a descoperit pe Diego Fabbrini, care a intrat perfect în rolul de lider al „câinilor”.

Chiar dacă n-a marcat, mijlocaşul italian de 29 de ani şi-a pus amprenta pe un rezultat în urma căruia Dinamo n-a fost încă eliminată matematic din cursa spre play-off. Fabbrini a obţinut penalty-ul cu care alb-roşii au deschis tabela şi, per total, a avut o prestaţie solidă, aşa cum o făcea în trecut Dan Nistor. „Eu nu mi-am făcut decât datoria, am încercat să-mi ajut coechipierii. Sunt fericit, trebuie s-o ţinem tot aşa, Dinamo a făcut o partidă mare împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din campionat”, a declarat Fabbrini la finalul întâlnirii cu giurgiuvenii. Antrenorul Uhrin a recunoscut şi el că italianul a fost esenţial în angrenajul tactic al formaţiei sale. „Nu l-am felicitat pe Fabbrini pentru penalty, ci pentru modul în care a jucat. Nu vreau să evidenţiez pe cineva, dar într-adevăr Fabbrini a fost foarte important”, a precizat tehnicianul ceh.

Cu trei etape rămase din sezonul regular, Dinamo s-a apropiat de „linia roşie” a locului şase, ultima poziţie care duce în play-off, dar are nevoie în continuare de victorii pe linie, dar şi de paşi greşiţi ai contracandidatelor Gaz Metan, Viitorul şi Botoşani. „Suntem condamnaţi să câştigăm ca să mai avem speranţe. Avem mentalitatea care trebuie, acum vom vedea de la meci la meci, luăm fiecare partidă pe rând şi vom vedea ce va ieşi”, a spus eroul Fabbrini în perspectiva confruntărilor cu FC Voluntari, FCSB şi Gaz Metan. „Orice echipă ar fi venit azi aici, n-avea nici o şansă. Am jucat la turaţie maximă, se vede că s-a făcut o pregătire foarte bună şi s-au rezolvat problemele financiare”, a completat preşedintele Florin Prunea, sperând şi el că Dinamo va izbuti o minune, evitarea play-out-ului.

Deciziile centralului Ovidiu Haţegan au fost contestate vehement de atacantul Astrei, care susţine că Dinamo e ajutată să prindă play-off-ul. „Şi arbitrul...Perovic se luptă cu Dima, face doi paşi, cade, el dă fault. Fabbrini intră în Crepulja, cade şi el dă penalty. La mine, de două ori mi-au pus-o pe gleznă, nici măcar galben. N-ai cum, ca arbitru de Champions League, cum se consideră Haţegan, să nu vezi nişte lucruri simple. Probabil că sunt jocuri făcute ca să intre şi Dinamo în play-off”, a spus Denis Alibec.

Finanţatorul Astrei, Ioan Niculae, i-a cerut explicaţii antrenorului Bogdan Andone pentru jocul prost din meciul cu Dinamo. „În Antalya jucau extraordinar, au venit în ţară şi n-au mai jucat nimic. O să am o discuţie cu antrenorul, trebuie să răspundă cineva”, a declarat Niculae. „Din păcate n-a mers nimic pentru noi, am arătat foarte rău, n-am avut atitudine, agresivitate”, a admis şi tehnicianul Bogdan Andone.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net