Dică vede infernul la FCSB. Becali îşi pune şoferul antrenor!

Ultima actualizare:

    Nicolae Dică
Nicolae Dică

Antrenorul FCSB e la un pas de a treia înfrângere consecutivă în campionat, lucru nemaiîntâlnit de când e Gigi Becali patron

În ultimii 15 ani, adică în era Becali, roş-albaştrii n-au pierdut niciodată trei meciuri la rând în Liga I. După 0-1 cu Chiajna şi 1-2 la Craiova, Nicolae Dică are şansa să intre în istoria neagră a clubului.

În condiţiile în care FCSB n-a prins în această toamnă grupele cupelor europene, criza de rezultate a echipei antrenate de Nicolae Dică e una inexplicabilă. Înaintea partidei din etapa viitoare cu codaşa FC Voluntari, multipla campioană a României e în faţa unei premiere negative în ultimul deceniu şi jumătate. Mai exact, de când a preluat frâiele clubului Steaua, în ianuarie 2003, finanţatorul FCSB a fost ferit de ruşinea de a pierde de trei ori la rând în campionatul intern. Două „scurt-circuite” consecutive au mai fost, dar de fiecare dată lucrurile s-au reglat în meciul al treilea. Aşadar, după ce a pierdut acasă cu Concordia Chiajna (0-1) şi în deplasarea de la Craiova (1-2), Nicolae Dică poate stabili sâmbătă, contra celor de la Voluntari, un record „negru”.

Precedenta serie de trei înfrângeri una după alta în campionat datează din primăvara lui 2002, cu puţin timp înainte ca Gigi Becali să devină patronul celei mai galonate echipe din România. Atunci, Steaua antrenată de Victor Piţurcă pierdea meciurile cu Gloria Bistriţa (1-2), Oţelul (0-1) şi FC Argeş (0-1), într-un sezon cenuşiu al roş-albaştrilor, terminat pe locul al patrulea. Evident, va fi o săptămână de foc pentru Dică, inclusiv în relaţia cu Gigi Becali. După meciul de duminică de la Craiova, antrenorul FCSB i-a cerut patronului mai multă „libertate” în luarea deciziilor tehnico-tactice, dar a fost refuzat. „Libertate mai multă nu va avea. Eu voi face transferuri, eu voi face tot. Dacă-i dau libertate, iar mă trezesc că-i aduce pe Golofca”, a declarat Gigi Becali.

Gigi Becali pregăteşte pentru viitor o variantă de antrenor şocantă, cel puţin la prima vedere. „Cât de curând, peste un an, o să-l vedeţi pe Luţu antrenor. Când ia licenţa, aşa fac”, a spus patronul FCSB despre fostul jucător care îl ajută de mulţi ani din postura de şofer. „Eu nu-l dau afară pe Dică, dar dacă el alege să plece, păi să plece. Dică nu e vinovat, eu sunt vinovat”, a mai spus Becali despre actualul antrenor.

În meciul următor, acasă cu FC Voluntari, Nicolae Dică va fi pus înr-o situaţie extrem de complicată în ceea ce priveşte alcătuirea echipei. Astfel, pe lângă lista mai lungă de accidentaţi (Momcilovic, Bălaşa, Stan şi Pintilii), FCSB i-a pierdut după meciul de la Craiova şi pe Junior Morais şi Nedelcu, ambii suspendaţi. În aceste condiţii, Dică va fi obligat să-l titularizeze din nou pe Filip ca stoper şi să cheme un fundaş stânga de la juniori, pe Mihai Botezatu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net