Devis Mangia a fost demis de la Universitatea Craiova

devis_mangia.jpg

Devis Mangia e antrenorul Universității Craiova de aproape doi ani
Devis Mangia e antrenorul Universității Craiova de aproape doi ani
FOTO: Sportpictures.eu

Acum patru zile, italianul Devis Mangia certa toată presa care scrisese că o înfrângere cu Viitorul ar duce la demiterea lui. Ieri, el a devenit șomer. Noul antrenor al Universității Craiova este fostul jucător al Științei, Corneliu Papură.

Colaborarea dintre Devis Mangia și clubul oltean s-a întrerupt luni dimineță, după o discuție lămuritoare între tehnician și patronul clubului. Astfel, italianul care nu mai departe de joi spunea sus și tare: ”Am încredere din partea conducerii şi cred că am şi din altă parte. Cred eu. De unde a început asta, că plec eu? Ahhh, din presa din Capitală. Am înţeles, acum. Eu nu ştiu cum este echilibrul din acest punct de vedere, voi ştiţi mai bine decât mine. Eu nu ştiu de unde începe, de unde nu începe, eu ştiu cum este situaţia de aici, că am încredere din partea conducerii şi din partea majorităţii suporterilor, aşa cred eu. Simt aşa”, este acum amintire pentru formația din Craiova.

CIne este Corneliu Papură, noul antrenor al Universității Craiova

Printr-un comunicat, oficialii ”Științei” au anunțat demiterea peninsularului și înlocuirea acestuia cu o fostă glorie a Universității, Corneliu Papură. În vârstă de 45 de ani, acesta a câștigat eventul în 1991 cu Craiova și a făcut parte din naționala României care a ajns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1994. Absolvent al licenţei UEFA PRO, Papură lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii şi Juniori şi director sportiv. Prin numirea fostului fundaș, oltenii speră să întrerupă seria celor trei înfrângeri din ultimele patru meciuri disputate în campionat și Cupa României.

În mod normal, Corneliu Papură va fi antrenorul Craiovei până în vară, urmând ca din iunie să fie înlocuit cu un nume ”greu”. Pe lista posibililor tehnicieni sunt Eugen Neagoe, Edi Iordănescu sau chiar Victor Pițurcă.

Loading...

Citește și

  • Devis Mangia e antrenorul Universității Craiova de aproape doi ani

    Devis Mangia, antrenorul formatiei Universitatea Craiova, nu a mai bătut pe nimeni de trei etape, dar se miră că lumea îi cere demisia.

  • Antrenor al Universității Craiova, Devis Mangia a explicat, într-o conferință de presă, că nu are nimic de împărțit cu fanii. “Am exagerat, dar pentru că am vrut să-mi apăr jucătorii. Eu nu am nimic cu suporterii. Le-am mulţumit de fiecare dată. Această echipă e cea mai iubită din România”, a declarat tehnicianul.