Deși a fost șicanată de fanii Borussiei Dortmund, Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Ultima actualizare:

    Phil Foden se bucură după golul înscris în poarta lui DortmundFoto: EPA-EFE
Phil Foden se bucură după golul înscris în poarta lui DortmundFoto: EPA-EFE

Victorioasă în ambele manșe cu Borussia Dortmund (2-1 și 2-1), Manchester City s-a calificat pentru a doua oară în istorie în semifinalele Ligii Campionilor. În noaptea de dinaintea meciului, fanii grupării germane i-au șicanat pe oaspeți dând cu artificii lângă hotelul în care au locuit aceștia.

Potrivit presei din Dortmund citată de lequipe.fr, susţinătorii formaţiei Borussiei au pus în scenă un adevărat spectacol pirotehnic, în noaptea de marţi spre miercuri. Câteva zeci de susţinători ai clubului din regiunea Ruhrului s-au dus la circa o sută de metri de hotelul în care se aflau jucătorii de la Manchester City. Ei au lansat focuri de artificii în jurul orei 02.00, timp de mai multe minute. Ei au repetat operațiunea două ore mai târziu.Este pentru prima dată când fanii unui club german de fotbal au încercat să perturbe somnul echipei adverse înainte de un meci din cupele europene. Susţinătorii Borussiei nu sunt singurii din Europa care au apelat la asemenea tactici, însă sunt printre puţinii care au lansat artificii de două ori, la ore diferite. Fanii lui PSG au apelat şi ei la un spectacol pirotehnic în noaptea de dinaintea meciului din optimile de finală ale ediției 2020/2021 împotriva echipei FC Barcelona (1-1), la 10 martie.Manchester City s-a impus mai apoi în disputa de la Dortmund, golurile fiind marcate de Bellingham (min.  15), respectiv Mahrez (min. 55), Foden (min. 75). Până acum, „cetățenii” au mai ajuns în semifinalele Champions League doar o singură dată, în ediţia 2015/2016, sub conducerea antrenorului chilian Manuel Pellegrini. Cetăţenii au fost eliminaţi atunci de Real Madrid, după 0-0 la Manchester şi 0-1 în Spania.Pep Guardiola l-a înlocuit pe Pellegrini în 2016, dar până acum City nu a trecut niciodată de „sferturile” Ligii Campionilor. După „dubla” cu Borussia Dortmund, antrenorul lui Manchester City a declarat: “Suntem incredibil de bucuroşi că suntem în semifinale, între cele mai bune patru echipe din Europa. Am jucat extraordinar în ultimele 30 de minute ale primei reprize şi în a doua repriză. Am arătat personalitate şi am reuşit. Este incredibil ce am reuşit”.De cealaltă parte, Edin Terzic (Borussia Dortmund) a mărturisit: “Suntem dezamăgiţi, evident. Manchester City a jucat extraordinar în ambele meciuri şi a meritat calificarea. Este frustrant că am ratat calificarea primind astfel două goluri. Ni s-a spus clar înainte de startul sezonului: dacă mingea atinge braţul este o încălcare a regulilor. Nu am avut noroc în ceea ce priveşte deciziile arbitrilor în aceste şapte zile”, a afirmat Terzic.În celălalt meci din manşa a doua sferturilor de finală disputat miercuri seara, Real Madrid a remizat (0-0), în deplasare, cu Liverpool, după ce a câştigat meciul tur cu 3-1.

Liga CampionilorSferturi de finală, returDortmund - City 1-2 (1-2 în tur)Liverpool - Real 0-0 (1-3 în tur)PSG- Bayern 0-1 (3-2 în tur)Chelsea - Porto 0-1 (2-0 în tur)

SemifinaleParis Saint-Germain - Manchester CityReal Madrid - Chelsea LondraSemifinalele se vor disputa la 27/28 aprilie, turul, şi la 4/5 mai, returul.

image
image
image
image
image
image
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net