Derby de România, a fi sau a nu fi blat!

Ultima actualizare:

    Steaua-Dinamo Arena Naţională: astăzi,  21.45, DIGI SPORT 1
Steaua-Dinamo Arena Naţională: astăzi, 21.45, DIGI SPORT 1

Unicul derby din România e mai contestat ca oricând. Şefii echipelor care luptă pentru laurii de campion, CFR şi Vaslui, dau de înţeles că meciul va fi unul în „familie”.

Miza: Steaua, singura dintre cele două combatante cu şanse la titlu, să se claseze pe locul întâi în Liga I, condiţia fiind ca roş-albaştrii să învingă diseară şi în meciul direct cu CFR, iar ardelenii să piardă rejucarea meciului cu Universitatea Cluj.

„Click!" vă prezintă trei motive pentru care cele două echipe ar putea face blat, dar şi trei motive pentru care diseară se va juca doar pe teren.

Gigi a câştigat trei milioane de euro din bilete în acest an

Patronul celor din Ghencea a încasat 450.000 de euro din vânzarea biletelor pentru meciul din această seară, sumă ce asigură salariile jucătorilor şi antrenorilor pe două luni, iar de când Steaua evoluează pe Naţional Arena, conturile clubului s-au „umflat" cu trei milioane de euro.

În schimb, dacă ar fi jucat în Ghencea, şefii nu ar fi luat nici jumătate din sumă. Un calcul arată că din cele opt meciuri, interne şi internaţionale, disputate pe Naţional Arena, şefii clubului s-au îmbogăţit cu trei milioane de euro, 850.000 de euro fiind obţinuţi numai la meciul cu Twente din Liga Europa.

Meme: «Nic i dacii cu romanii nu au făcut blat»

Managerul Stelei, Mihai Stoica, a exlclus ideea unui aranjament şi a explicat relaţia Borcea - Becali. „Nici dacii cu romanii nu au avut înţelegeri şi de atunci cu mici excepţii când ne înţelegeam cu turcii, cu rivalii nu există aşa ceva. Nu poate să existe aşa ceva în istoria fotbalului românesc. S-a încercat şi în trecut, dar nu s-a reuşit", a spus Meme.

simeon stalpnicul png

3 motive pentru care meciul va fi blat

Relaţia Borcea - Becali. Patronul Stelei e naşul de cununie al dinamovistului, iar declaraţiile lor din ultimul timp au dus cu gândul la vicierea rezulatului din meciul direct.

„Dacă CFR va depinde de rezultatul derby-ului Steaua - Dinamo ca să câştige titlul, atunci să-şi ia gândul, că nu-l va lua niciodată! Dacă nu luăm noi campionatul, să-l ia oricine, numai CFR nu. Nu-i am la inimă", a spus Borcea.

Iar Gigi a anunţat încă din vara trecută: „În retur, o să câştige naşul sau finul. Ţinem titlul în familie".

 Răzbunarea lui Borcea. În 2008, Steaua trebuia să învingă Dinamo, în penultima etapă, pentru a securiza locul întâi, dar roş-albii au câştigat, iar titlul a ajuns la CFR. Dacă atunci şi-a apărat corect şansele, Borcea regretă şi acum că i-a ajutat pe ardeleni.

„Îi pare rău acum, mai ales că a devenit finul lui Gigi. Atunci a gândit ca un suporter", şi-a amintit impresarul Victor Becali.

„Eu sper să fie doar speculaţii, ar fi mare păcat să fie aşa. Nu cred în varianta aceasta, cred că se va juca totul pe teren. În teorie totul se poate, în practică îmi place să cred că nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla", a spus şi Ionuţ Negoiţă.

„Suspectul" Stoichiţă. Nu e prima dată când se vorbeşte de o partidă aranjată între Dinamo şi Steaua. În două rânduri s-a vorbit de blat la o asmenea partidă, iar roş-albaştrii erau antrenaţi de fiecare dată de actualul antrenor, Mihai Stoichiţă.

La data de 15 octombrie 1997, Dinamo - Steaua s-a încheiat 1-3, iar după joc, portarul dinamovist Florin Prunea a fost acuzat că s-a dat la o parte. Apoi, în mai 1999 s-a înregistrat un 0-0, dar jocurile erau făcute pentru „câini". În ultimul minut, Iftodi a tras pe lângă poartă din lovitură liberă, deşi goalkeeperul Zoltan Ritli îi făcuse „culoar".

3 motive pentru care meciul Nu va fi blat

Orgoliu. Cum Dinamo este ieşită din lupta pentru titlu, victoria în faţa rivalei ar fi singura alinare a suporterilor. În plus, fanii au anunţat pe diverse forumuri că îi suspectează pe favoriţi de blat, iar elevii lui Bonetti trebuie să le demonstreze contrariul. Mai mult, jucătorii sunt nevoiţi să-i arate şi tehncianului italian că s-a înşelat atunci când i-a acuzat de trădare la meciul cu CFR.

 Bani. Pentru derby, roş-albii sunt motivaţi şi financiar. Chiar dacă acţionarii nu au anunţat de vreun bonus special pentru meciul din această seară, totuşi omul de afaceri şi totodată unul dintre sponsorii lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, le-a transmis că vor împărţi 30.000 de euro în vestiar dacă înving. „La victorie cu un gol diferenţă, vor primi 20.000 de euro. Dacă vor fi două goluri diferenţă vor fi 30.000. Grila se opreşte la două goluri", a anunţat Negoiţă.

Postul şi palmaresul. Victoria l-ar menţine pe banca echipei pe Bonetti, iar câştigarea Cupei în faţa Rapidului ar asigura continuitatea şi din vară. Dacă relaţia cu italianul e rece, fotbaliştii ar trebui măcar să joace pentru a-şi apăra palmaresul în faţa rivalilor.

Steaua, ca echipă gazdă, nu a mai învins în faţa roş-albilor de cinci ani, din 2007. De atunci s-au mai întâlnit de nouă ori, Dinamo având cinci victorii şi obţinând încă două remize.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net