Depistarea persoanelor infectate cu Covid-19 s-ar putea face cu cafea în Brazilia

cafea-gettyimages-1207932882.jpg

Brazilienii au găsit o altă utilitate pentru cafea
Brazilienii au găsit o altă utilitate pentru cafea
Foto: Guliver / GettyImages

Confederaţia Braziliană de Fotbal (CBF) intenţionează să includă cafeaua printre produsele cu care pot fi testați jucătorii înaintea disputării meciurilor din campionat. Mai exact, mirosul acestora.

Potrivit cotidianului ”Estadao”, citat de lequipe.fr, CBF a inclus ”testul cafelei” în ghidul medical al Ministerului Sportului privind validarea reluării competiţiei. Și aceasta fiindcă lipsa mirosului figurează printre simptomele persoanelor infectate cu Covid-19.  
Potrivit respectivului ghid, fiecare fotbalist va fi supus unui "test al cafelei", prin apropierea unei ceşti cu licoarea respectivă la cinci centimetri de faţă. Dacă jucătorul respectiv nu va identifica produsul, el va fi supus unor teste mai amănunţite.
Măsura nu e agreată de toată lumea, îndeosebi de oamenii de știință din Brazilia. "Utilizarea cafelei nu are nicio validare ştiinţifică pentru cazurile de Covid-19", a declarat un medic specializat în boli infecțioase din țara sud-americană. 
În Brazilia, până la ora redactării acestui text, s-au raportat 135.773 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19, respectiv 9.190 decese. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1