Denis Pașcovici, în comă la Constanța, infectat cu bacterii nosocomiale

Ultima actualizare:

    Iubirea părinților lui Denis și medicii dedicați din România și Franța îl ajutaseră pe micuț să răzbească în lupta cu cancerul
Iubirea părinților lui Denis și medicii dedicați din România și Franța îl ajutaseră pe micuț să răzbească în lupta cu cancerul

Denis, băiețelul lui Cosmin Pașcovici, fostul fotbalist al lui Farul, Dinamo și UTA, zace în comă pe un pat din Spitalul Județean din Constanța, după ce a luat două bacterii intraspitalicești. Copilul, care suferea de o formă severă de cancer, avusese prima operație pe creier încă de la vârsta de 2 ani iar medici din Franța îi anunțau pe părinți, în 2010, că Denis a învins cancerul!

Dezvăluirea a fost făcută de Cătălin Tolontan, pe blogul său, tolo.ro.  

În urmă cu 10 ani, în anul 2006, Denis Pașcovici era diagnosticat cu tumoră intracraniană și hidrocefalie. După mai multe operații complicate și un tratament extrem de sever, copilul scăpa de cancer, dar își pierduse, treptat, abilitățile cognitive. Doar 20% din suprafața creierului îi mai rămăsese.

Pe 14 aprilie, Denis Pașcovici intra în comă și era adus de urgență la Spitalul Județean din Constanța. Copilașul se luptase toată viața cu cancerul, dar a fost doborât de infecțiile nosocomiale din spitalul din Constanța, notează tolo.ro. În timp ce directorul spitalului este anchetat de DNA, secția ATI pentru copii a spitalului este într-o stare jalnică.

Ionela Pașcovici, pentru tolo.ro:„Aici, în spital, refolosesc canulele, le resterilizează, deşi ar trebui să fie aruncate. Uite că pe canulă a luat Klebsiella şi Piocianic! Am adus eu betadină de acasă, că la spital nu era. Denis e hrănit pe nas, tubul nazo ar trebui schimbat la 15 zile, am făcut eu scandal și l-au schimbat medicii după 42 de zile!”

Citește întreaga poveste cutremurătoare pe tolo.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net