De Steaua lui Gâlcă s-a ales praful. Unde au ajuns campionii din 2015

galca.jpg

Costel Gâlcă, ultimul antrenor care a câştigat titlul cu FCSB
Citeste tot despre: 

Din echipa cu care actuala FCSB a luat ultimul titlu, în 2015, au mai rămas în lotul roş-albaştrilor doar doi jucători, Filip şi Rusescu.

Într-un moment în care Costel Gâlcă se pregăteşte să revină în antrenorat după o pauză îndelungată, merită să privim puţin în trecut la lotul de jucători cu care antrenorul de 46 de ani câştiga în sezonul 2014-2015 ultimul titlu de campioană al clubului patronat de Gigi Becali.

Tripla victorie (campionat – Cupă – Cupa Ligii) reuşită în 2015 de Gâlcă pe banca fostei Steaua l-a propulsat pe „Costelinho” în prima ligă iberică, la Espanyol Barcelona. Din păcate, Costel Gâlcă s-a refugiat ulterior în Arabia Saudită, ultima sa experienţă ca antrenor încheindu-se în noiembrie 2017, când a fost data afară de la Al-Fayha. După aproape un an de inactivitate, Gâlcă vrea s-o ia de la zero pe Bătrânul Continent, având pe masă o ofertă concretă din a doua divizie spaniolă, de la echipa catalană Gimnastic de Tarragona. În contextul eşecurilor pe linie ale FCSB-ului din 2015 încoace, poate că patronul Gigi Becali ar fi trebuit să se gândească în aceste zile la antrenorul Costel Gâlcă, nu la şoferul Ionuţ Luţu, ca posibil înlocuitor al lui Nicolae Dică.

Relevantă pentru alegerile neinspirate făcute de Gigi Becali în ultimii doi-trei ani e comparaţia dintre lotul cu care Gâlcă a „măturat” tot în România şi echipa care se chinuieşte groaznic în prezent, în toate competiţiile. Ei bine, singurii campioni cu Steaua din sezonul 2014-2015 aflaţi şi în prezent la FCSB sunt mijlocaşul Lucian Filip şi atacantul Raul Rusescu. Primul nu e nici pe departe un fotbalist de bază, fiind mai degrabă un „pansament” pentru diversele probleme de efectiv pe care le are Dică. Aşa se face că, din mijlocaş central, Filip evoluează acum ca stoper pentru a acoperi găurile din apărarea roş-albaştrilor. În ceea ce-l priveşte pe Rusescu, fostul golgheter stelist a fost repatriat în această vară din Turcia ca o soluţie de avarie, iar Gigi Becali se pregăteşte să renunţe definitiv la el în următoarea perioadă de transferuri.

Costel Gâlcă a recunoscut faptul că negocierile cu echipa spaniolă Gimnastic de Tarragona sunt pe ultima sută de metri. Formaţia catalană e într-o situaţie complicată, pe ultimul loc în divizia secundă, cu doar o victorie în primele 10 etape ale campionatului. În lotul lui Gimnastic se află şi un atacant cu origini româneşti, italianul Nicolao Dumitru Cardoso, care s-a aflat la un moment dat în lotul lui Napoli.

Unde joacă acum campionii din 2014-2015

Portari

Giedrius Arlauskis         CFR Cluj

Florin Niţă  Sparta Praga

Valentin Cojocaru          Viitorul

Fundaşi

Cornel Râpă         Cracovia

Srdjan Luchin       Viitorul

Paul Papp   Sivasspor

Gabi Tamaş          Hapoel Haifa

Fernando Varela  PAOK Salonic

Alin Toşca  PAOK Salonic

Iasmin Latovlevici                   Bursaspor

Guilherme Sitya   Jagiellonya

Mijlocaşi

Alex Chipciu        Sparta Praga

Cristi Tănase        Eskişehirspor

Andrei Prepeliţă   Chiajna

Nicuşor Stanciu    Sparta Praga

Adi Popa    Reading

Alex Bourceanu   Călăraşi

Lucian Filip          FCSB

Nicandro Breeveld         fără contract

Ionuţ Neagu          fără contract

Rareş Enceanu     FC Argeş

Robert Vâlceanu  Astra

Atacanţi

Raul Rusescu       FCSB

George Ţucudean CFR Cluj

Gabi Iancu  Voluntari

Antrenor

Costel Gâlcă         fără contract

 

Loading...