David şi Goliat se bat din nou. Raja Casablanca şi Bayern Munchen vor juca finala CM al cluburilor

Citeste tot despre: 

Finala Campionatului Mondial al cluburilor, (programată sâmbătă, 21.30, Eurosport 2) le pune faţă în faţă pe Raja Casablanca, din Maroc, şi Bayern Munchen, campioana Europei, o grupare cu un lot de aproape 50 de ori mai scump

Campionatul Mondial al Cluburilor a intrat pe ultima sută de metri. Doar că la finiş, pe lângă superfavorita Bayern Munchen, intrată direct în semifinale, unde a n-a ajuns cine „trebuia". Asta pentru că miercuri seară, o altă favorită care a început competiţia în penultimul act, Atletico Mineiro, câştigătoarea Copei Libertadores în 2013, a capotat lamentabil. „Bomba" a detonat-o Raja Casablanca, echipa prezentă în turneu nu pentru că ar fi câştigat o competiţie continentală, ci din postura de reprezentantă a gazdelor. Reîntâlnirea din Ronaldinho şi Pep Guardiola, antrenorul despre care s-a spus că i-a arătat uşa „Dinţosului", la Barcelona, în 2008, nu s-a mai produs.


Vinovată este doar Raja Casablanca, campioana Marocului. Deşi Ronaldinho şi-a arătat clasa în minutul 64, când a egalat din „specialitatea casei", o lovitură liberă executată magistral, Raja s-a impus pe final cu 3-1. În prima semifinală, Bayern a tranşat fără emoţii disputa cu chinezii de la Guangzou Evergrande, campioana Asiei, cu trei goluri în şapte minute (Ribery 40, Mandzukici 44,Gotze 47).

De la nemţi, doar Frank Ribery, favoritul la Balonul de Aur, costă 45 de milioane de euro

Metamorfozaţi în trei săptămâni

Raja Casablanca, echipa pe care Barcelona o spulbera cu 8-0, în iulie 2012, într-un amical jucat la Tanger, este marea surpriză a turneului. Şi nu doar pentru că era marea outsideră a competiţiei. Înainte de turneu, Raja era în picaj, cu un singur punct câştigat în ultimele patru etape din Maroc, motiv pentru care antrenorul Mohamed Fakhir a fost destituit, cu doar câteva zile înainte de începutul Mondialului Cluburilor.  Numirea lui Faouzi Benzarti a adus însă „Raja" (speranţă, în limba arabă), în tabăra „alb-verzilor". Şi nu doar. Marocanii au intrat în turneu în faza play-off-ului şi în toate meciurile au arătat o putere mentală fantastică. În toate cele trei meciuri jucate scenariul a fost acelaşi: Raja a deschis scorul, a fost egalată, apoi a câştigat.  În faţa lui Auckland, campioana din Oceania, s-a impus cu 2-1, după 1-0, golul victoriei fiind reuşit în minutul 90+2, cu mexicanii de la Monterrey a câştigat în prelungiri, cu un gol marcat în minutul 95 (după ce la finalul celor 90 de minute scorul era 1-1).

Au lot de 9.5 milioane de euro
„Nu renunţăm niciodată. Această echipă are o putere mentală deosebită. Visul e departe de a se fi încheiat şi nu vom ceda aşa uşor şansa noastră, cât de mică o fi, din finala cu Bayern", a anunţat Mouhssine Iajour, pentru fifa.com. Atacantul Iajour, unul dintre „eroii" din semifinala cu Mineiro, în care a deschis scorul şi a scos un penalty, este cotat la 650.000 de euro, fiind printre cei mai scumpi din lotul marocanilor. Un lot fără staruri, format în majoritate din jucători autohtoni, cotat la 9,5 milioane de euro. Cel al lui Bayern valorează 430 de milioane.

Câştigătoare CM al Cluburilor
2012 Corinthians
2011 Barcelona
2010 Inter Milano
2009 Barcelona
2008 Manchester United
2007 AC Milan
2006 Internacional
2005 Sao Paulo
2000 Corinthians


Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1