Daum pleacă în decembrie

Ultima actualizare:

    Selecţionerul  Christoph Daum  mai stă pe banca  naţionalei până la  finalul preliminariilor
Selecţionerul Christoph Daum mai stă pe banca naţionalei până la finalul preliminariilor

Şase puncte din şase meciuri şi doar şanse teoretice de baraj. Acesta este bilanţul naţionalei României în ”era Christoph Daum” în preliminariile Mondialului din 2018. Cu toate astea, în luna aprilie, antrenorul a primit o ofertă de prelungire a contractului care expiră la finalul acestui an.

Neamţul i-a ţinut pe federali în joc de glezne pentru că la acel moment negocia un posibil angajament în fotbalul arab. Negocierile au picat, Daum a plecat în vacanţă decis să rămână la echipă până în decembrie. Acest lucru i l-a spus şi şefului FRF, Răzvan Burleanu.

Christoph Daum a ”vrăjit” microbiştii cu promisiunile sale vizavi de cum va arăta jocul echipei naţionalei în mandatul său. Lucrurile nu au stat deloc aşa cum şi-a dorit germanul, iar rezultatele slabe înregistrate de ”tricolori” în campania de calificare la Campionatul Mondial din Rusia sunt evidente. România a acumulat doar şase puncte din şase meciuri disputate în grupa E a preliminariilor şi are şanse teoretice pentru a ajunge la baraj. Concret, obiectul impus de federali, accederea la un turneu final mondial, a fost ratat. Cu toate astea, mulţumit, se pare, de ideile lui Daum şi de modul în care acesta lucrează, Răzvan Burleanu, şeful FRF, i-a pus pe masă un nou contract, valabil până în 2020. 

simeon stalpnicul png

La momentul respectiv, în aprilie, selecţionerul nu a dat un răspuns concret, motivând apropierea meciurilor din preliminarii. Ulterior, chiar el a afirmat că i s-a propus un contract avantajos din lumea arabă, pe care, totuşi, l-a refuzat. Nu pentru a rămâne la cârma naţionalei, aşa cum el a afirmat, ci pentru că cei din Orient nu i-au pus la dispoziţie ceea ce el şi-a dorit. Eşecul din Polonia le-a pus capac şi federalilor, care au lăsat-o mai moale cu presiunile pe Daum privind semnarea prelungirii înţelegerii. Germanul a plecat în vacanţă cu gândul de a nu mai continua din decembrie – vizibil deranjat de valul contestatarilor, dar şi de lipsa de susţinere public venită dinspre Burleanu. Ieri, la o zi după ce a revenit în ţară, Daum a discutat cu oficialii FRF şi le-a transmis că nu şi-ar dori un nou contract, doar că vrea să-l ducă la bun sfârşit pe cel aflat în derulare.

Ar trebui să renunţe la aproape 250.000 de euro

Selecţionerul nu are nici un motiv să plece înainte de expirarea contractului. Asta ar însemna automat şi să renunţe la o sumă importantă. El încasează 500.000 de euro anual, fără bonusuri de obiectiv şi performanţă, iar dacă ar dori să plece acum de la echipa naţională ar însemna să-şi ia adio de la aproximativ 250.000 de euro.  Tocmai de aceea, la momentul revenirii în România, Daum a declarat că vrea să-şi ducă treaba la bun sfârşit: ”Este o onoare şi chiar o plăcere să fac parte din acest proces de a construi o structură mai bună, de a face o performanţă mai mare în fotbalul românesc, nu este deloc uşor. Dar cred că dacă cineva poate face acest lucru, acela sunt eu”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net