Daum l-a scos la pensie pe Raţ

Ultima actualizare:

    Răzvan Raţ juca  la echipa naţională  din 2002 FOTO: Guliver/ GettyImages
Răzvan Raţ juca la echipa naţională din 2002 FOTO: Guliver/ GettyImages

Ajuns la 35 de ani, Răzvan Raţ a primit un semnal clar de la Christoph Daum, care l-a tăiat de pe listă pe veteranul fundaş stânga.

Cu 113 selecţii sub tricolor începând din 2002, Raţ e cel mai experimentat fotbalist român aflat încă în activitate. Neamţul Daum n-a ţinut însă cont de acest aspect atunci când a creionat lotul lărgit de 26 de jucători pe care se bazează pentru întâlnirea cu Muntenegru (4 septembrie), debutul României în preliminariile CM 2018. Aşadar, pentru prima dată în carieră, deşi e apt din punct de vedere fizic, Răzvan Raţ nu vine la naţională. În locul fundaşului legitimat la Rayo Vallecano în divizia a doua spaniolă, Daum îi va da credit dinamovistului Filip, a doua opţiune pe flancul stâng al apărării fiind stelistul Toşca. 

Şi Sânmărtean a fost uitat

Raţ nu e singurul tricolor care a fost în vară la Euro, dar zice “pas” la prima acţiune a toamnei. În aceeaşi situaţie se află Sânmărtean şi Prepeliţă, în timp ce absenţele lui Pintilii şi Alibec sunt forţate de accidentări. În schimb, la capitolul noutăţi, Daum are încredere în steliştii Achim şi Enache, în dinamovistul Rotariu, în doi puşti de la Viitorul (Răzvan Marin şi Romario Benzar), dar şi în Bicfalvi. De remarcat este şi întoarcerea lui Maxim la echipa naţională, mijlocaşul lui Stuttgart ratând participarea la Euro 2016.

Lotul României pentru meciul cu Muntenegru

Portari: Tătăruşanu (Fiorentina), Pantilimon (Watford), Lung (Astra)

Fundaşi: Săpunaru (Astra), Găman (Karabükspor), Chiricheș (Napoli), Moţi (Ludogoreţ), Grigore (Al Sailiya), Toşca (Steaua), Măţel (Dinamo Zagreb), Filip (Dinamo), Enache (Steaua)

Mijlocaşi: Achim (Steaua), Bicfalvi (Tom Tomsk), Hoban (Hapoel Be’er Sheva), Marin (Viitorul), Stanciu (Steaua), Maxim (VfB Stuttgart), Chipciu (Anderlecht), Torje (Terek Groznîi), Benzar (Viitorul), Popa (Steaua)

Atacanţi: Stancu (Genclerbirligi), Andone (Deportivo), Keşeru (Ludogoreţ), Rotariu (Dinamo)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net