Daum a încasat 91.666 € pentru un punct

Ultima actualizare:

    Christoph Daum:"Nu am promis că vom fi o echipă care va ataca, ci că ne dorim să fim o echipă care atacă mereu"Foto: David Muntean
Christoph Daum:"Nu am promis că vom fi o echipă care va ataca, ci că ne dorim să fim o echipă care atacă mereu"Foto: David Muntean

Christoph Daum e cel mai scump selecţioner din istoria naţionalei României. Din păcate, rezultatele sale sunt la polul opus. Cu 6 puncte în tot atâtea meciuri, tricolorii au spus adio calificării la Mondiale, dar germanul nu-şi dă demisia.

Echipa naţională nu a mai bătut pe nimeni într-un meci oficial din octombrie 2016, când a învins Armenia cu 5-0. Mai mult, până la eşecul cu Polonia de acum patru zile, 3-1, nici nu mai marcase.Acum se zbate pe locul patru în grupă şi CM 2018 e tot mai departe, sub noi în clasament fiind doar “forţe” ca Armenia şi Kazahstan. Avem doar şase puncte, cu zece mai puţine ca fruntaşa Polonia, însă omul de pe banca naţionalei nu crede că e un dezastru.

Daum s-a plâns că se scriu minciuni despre el, că e mai român decât majoritatea şi a avut timp de ironii, spunându-i unei jurnaliste că: “Dacă sunteţi de părere că în curtea dumneavoastră sunt jucători talentaţi care cresc acolo, atunci spuneţi-mi şi voi veni eu să îi culeg”.

simeon stalpnicul png

Dar, mai important e anunţul că nu demisionează, el susţinând că nu a acceptat postul pentru partea financiară. “E ca şi cum ai o barcă şi schimbi căpitanul. Trebuie să schimbi cursul bărcii... Este cel mai mic contract din viaţa mea şi am făcut-o pentru că eu cred în România. Nu m-am gândit la bani şi am refuzat un contract cu două milioane de euro mai mult decât am acum”.Realitatea arată însă altceva: a devenit selecţionerul României după ce de peste doi ani nu avea angajament, iar salariul oferit este de 550.000 de euro, cel mai mare oferit de FRF vreodată. Un calcul arată că pentru fiecare punct din preliminariile Mondialului, Daum a luat 91.666 de euro.

Dar, conform declaraţiei sale, una total opusă faţă de a preşedintelui FRF, calificarea la CM 2018 nici nu era un obiectiv: “Am vorbit despre Euro 2020, nu despre calificarea la Mondialul din Rusia. Este important ca în următorii trei ani să construim ceva care pentru viitoarea generaţie, să fie un fundament. Vrem ca-n viitor să putem concura cu Polonia, că acum nu suntem la acelaşi nivel”.

Acum, pentru Daum urmează trei luni de pauză, în septembrie naţionala urmând să joace meciul oficial cu Armenia.

Pizzi: «Vreau să câştig toate cupele şi toate meciurile»

Antrenorul chilienilor, Juan Antonio Pizzi, e total opusul lui Daum, anunţând obiectivele înalte ale echipei sale.

simeon stalpnicul png

“Am avut şansa să vedem meciurile internaţionale jucate de România şi am văzut partida cu Polonia. Deşi nu mai are multe şanse de calificare, naţionala voastră e o echipă bună pentru că există multe individualităţi. Pentru noi a fost un examen fiindcă am dorit să vedem cum jucăm cu formaţiile cu care în mod normal nu avem şansa de a ne întâlni... Aspiraţiile sunt maxime. Cred mult în şansa acestei echipe a statului Chile. Vreau să câştig toate cupele şi toate meciurile. Vrem să ajungem la Mondial şi să avem un parcurs cât mai bun”, a spus Pizzi înaintea meciului cu România, disputat aseară, după închiderea ediţiei, la Cluj. Chile se pregăteşte pentru participarea la Cupa Confederaţiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net