Dănuț Lupu e ţinut într-un cort cu oxigen

18-sport-1lupu.jpg

Dănuţ Lupu a cucerit un titlu şi o Cupă a României cu Rapid
Foto: Mediafax

Fostul internaţional Dănuţ Lupu e internat în continuare în stare gravă la spitalul “Matei Balş”, din Bucureşti. E conştient, dar următoarele zile sunt critice.

În vârstă de 48 de ani, Dănuţ Lupu a fost internat sâmbătă (23 ianuarie) la secţia de terapie intensivă a spitalului “Matei Balş” cu dublă pneumonie şi insuficienţă respiratorie. Deşi a fost sportiv de performanţă şi nu se află la o vârstă foarte înaintată, Dănuţ Lupu avea în ultima perioadă probleme mari de sănătate. Acestea au fost, din păcate, cauzate şi de modul lui de viaţă dezechilibrat şi nesănătos. Fostul mijlocaş e supraponderal şi fumează foarte mult, fapt care îngreunează şi mai mult lucrurile.

 

În aceste zile, Lupu este ţinut de medicii de la „Matei Balş” într-un aşa-numit cort cu oxigen. Această metodă de oxigenoterapie este des folosită în cazul bolnavilor cu insuficienţă respiratorie. Cortul cu oxigen este făcut din mătase sau dintr-o ţesătură sintetică, transparentă şi susţinută de un cadru metalic. Acesta acoperă toracele şi capul bolnavului, care poate să se mişte liber. 

De-a lungul carierei, mijlocaşul a evoluat la Dinamo, Panathinaikos, Korinthos, OFI Creta, Rapid, Brescia şi Tzafirim Holon. La echipa naţională, a jucat în 14 meciuri, fără a marca vreun gol.

«Este tot la Terapie intensivă»

 

Dr. Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, ne-a declarat, marți (26 ianuarie), că Dănuţ Lupu se află în continuare internat în secţia Terapie intensivă. „Starea lui este aceeaşi, gravă. Pacientul este sub tratament, este conştient şi, deocamdată, nu există nici un semn de îmbunătăţire a stării sale de sănătate. Este prea devreme, ţinând cont că a ajuns la spital sâmbătă seară”, ne-a declarat dr. Apostolescu. Dănuţ Lupu a făcut o dublă pneumonie, aceasta fiind o complicaţie a unei gripe.

 

Loading...

Citește și