Dănciulescu, omul-derby

Ultima actualizare:

    Steaua- Dinamo astăzi, 21.30, Digi Sport
Steaua- Dinamo astăzi, 21.30, Digi Sport

Ionel Dănciulescu e omul-record în fotbalul românesc. Atacantul care va împlini la 6 decembrie 36 de ani va egala azi un record vechi de 30 de ani! Şi promite să nu se oprească aici, căci va mai juca la Dinamo cel puţin până în vară.

"Danciu-gol" este aproape de a atinge un nou record, după ce a devenit omul cu cele mai multe prezenţe în Liga I, 491, detronându-l pe Costică Ştefănescu după 24 de ani (490 de meciuri), acum e pe cale să fie egalul lui "Mister", 28 de ­derby-uri.

Singura diferenţă între cei doi este că Dinu le-a disputat pe toate pentru roş-albi, în timp ce Danciu a evoluat pentru ambele cluburi, 19 pentru formaţia din "Ştefan cel Mare" şi opt pentru Steaua, disputele dintre cele două rivale fiind calculate doar în campionat, nu şi în Cupa României.

simeon stalpnicul png

Dar Dănciulescu mai deţine un record legat de derby, este şi golgheterul unor astfel de întâlniri şi toţi ceilalţi aflaţi în top s-au retras de mult timp. "Corbul" a punctat de 11 ori, de cinci ori pentru Dinamo şi de şase ori pentru cei din Ghencea, iar pe poziţia a doua a topului se află Gheorghe Constantin (10 goluri), urmat de dinamovişti ca Dudu Georgescu şi Mircea Lucescu sau stelistul Ion Alecsandrescu (9).

simeon stalpnicul png

Dintre toţi, Dudu Georgescu îl depăşeşte ca număr de goluri în campionat, 252, fiind marcatorul cel mai bun din istorie, iar Danciu îl urmează cu 210 reuşite. Oricum, atacantul de 36 de ani "s-a păstrat" pentru confruntarea cu rivalii, după ce în ultimul timp a suferit o accidentare, una dintre puţinele din întreaga carieră, şi a stat pe tuşă în partidele din campionat cu Rapid şi Ceahlăul şi cea din Cupa României, contra celor de la Pandurii.

"Bonetti a reuşit la Dinamo, e un tehnician italian care a întinerit lotul, dar putea să-l folosească mai mult pe Dănciulescu", a explicat fostul antrenor al lui Dinamo, Ioan Andone. Şi, într-adevăr, "Corbul" a avut o perioadă în care a fost doar rezervă, altfel ar fi bifat 28 de derby-uri încă din vară, dar atunci italianul l-a ţinut pe bancă.

Cele mai multe derby-uri în Liga I

28 - Cornel Dinu27 - Ionel Dănciulescu (19 ca dinamovist şi 8 ca stelist)24 - Tudorel Stoica23 - Ion Nunweiller22 - Vasile Zavoda

Top golgheteri în derby

11 - Ionel Dănciulescu (5 ca dinamovist, 6 ca stelist)10 - Gheorghe Constantin9 - Dudu Georgescu, Mircea Lucescu şi Ion Alecsandrescu

Inedit

Înainte de meci bea câte două energizante Power Horse.La antrenamente, vine printre primii şi pleacă ultimul, datorită pregătirii foarte bune s-a accidentat doar de câteva ori în întreaga carieră.E fan Manchester United, Juventus şi Boca Juniors.În timpul liber se relaxează ascultând hip - hop românesc şi străin. Îi plac BUG Mafia, Paraziţii, Grasu XXL, Bitză şi CTC. Nu-i place calculatorul, iar pe net citeşte doar presaE fan al fotbalului american, cunoaşte regulamentul şi o susţine pe Dallas Cowboys.Se îmbracă doar de la NIKE, a fost imaginea firmei.Ca accesori poartă doar ceasuri, în rest nu-i plac bijuteriile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net