Dan Petrescu, ultimul bal? Antrenorul de la CFR Cluj are ofertă din Anglia

Ultima actualizare:

    Penalty-ul ratat de Omrani a atârnat decisiv în balanța meciului cu Slavia PragaFOTO: Sportpictures.eu
Penalty-ul ratat de Omrani a atârnat decisiv în balanța meciului cu Slavia PragaFOTO: Sportpictures.eu

Înaintea meciul cu Slavia Praga, Dan Petrescu spunea, exagerând în stilul caracteristic, ca cehii sunt cea mai ofensivă echipă pe care a studiat-o vreodată de când e antrenor. Pe teren nu a părut chiar așa, dar elevii lui au recepționat exact mesajul și au jucat cu o frică inexplicabilă în fața unui adversar care nu este de nebătut. Drept urmare, au pierdut cu 1-0.

Cu Stanciu titular și coautor la unicul gol al meciului, Slavia Praga a dominat tactic și territorial meciul cu CFR Cluj, dar nu neapărat pentru că echipa noastră a fost inferioară, ci pentru că jucătorii au evoluat cu o teamă aparent inexplicabilă. Drept urmare, au încasat un gol ”de tenis de masă”, după cum l-a caracterizat ”Bursucul”, referindu-se la mingea plasată, cu latul, de la 25 de metri, Masopust, în minutul 28.

Repriza secundă a fost marcată de barav lui Rondon, dar în special de penalty-ul ratat de Omrani, în minutul 79, al cărui șut a fost apărat spectaculos de portarul advers. Această ratare a deschis însă o discuție care nu părea a fi posibilă în urmă cu ceva timp: a început să nu îl mai asculte jucătorii pe antrenorul Dan Petrescu? După meci, chiar dacă a fost iritat că este întrebat acest lucru, antrenorul campioanei a recunoscut că cel desemnat să bată lovitura de la 11 m era Rondon, numai că francezul Omrani a luat balonul și a tras:  ”Mie nu îmi place să fiu întrebat de ce a bătut Omrani. Ne-a făcut mari, a dat gol cu Celtic, acum ce facem? Îl omorâm? Azi a ratat. Și eu am ratat când ne era lumea mai dragă. I-am spus să nu bată el, să bată Rondon, că el a fost faultat. El a crezut că trebuie să ia mingea să bată, pentru că el e golgheterul echipei”, a declarat Dan Petrescu la  Digi Sport.

Culmea este că același antrenor recunoștea, la 27 iulie, după victoria cu 1-0 obținută în campionat în fața lui Dinamo, tocmai printr-un penalty executat de Omrani, că francezul este un foarte prost executant de lovituri de la 11 m! ”La penalty, eram sigur că ratează. Așa face la antrenamente, se oprește. Nu puteam să îi spun să lase mingea că îl pierdeam de tot. A înscris cu noroc”, a declarat atunci Petrescu.

Odată cu ratarea atacantului clujenilor, șansele de calificare în grupele Ligii Campionilor au scăzut pentru CFR-iști, care sunt obligați să câștige miercurea viitoare (ora 22.00) în returul de la Praga. Iar o ratare a calificării în cea mai importantă competiție europeană intercluburi și prezența ”doar” în grupele Ligii Europa, ar putea să-l facă pe Dan Petrescu să accepte oferta venită de la ocupanta antepenultimului loc din Championship (liga a doua engleză), Huddersfield. Conform presei engleze, echipa retrogradată în primăvară din Premier League se află în căutarea unui nou tehnician, după un start de sezon cu doar un egal în primele trei meciuri, iar Dan Petrescu este unul dintre favoriții la ocuparea postului. Mai ales după ce a demonstrate la Glasgow, în victoria cu 4-3 contra lui Celtic, că se pliază perfect stilului britanic.

Stanciu: ”Avem un mic avantaj pentru retur”

Mijlocaşul român al echipei Slavia Praga, Nicolae Stanciu, a declarat după succesul cu CFR Cluj, că la antrenamentele formaţiei cehe se lucrează ”enorm de mult” fazele fixe. ”A fost un meci foarte, foarte greu, din punctul meu de vedere. Aveam emoţii înainte şi nu mi-am dorit niciodată să joc împotriva unei echipe româneşti. Mă bucur că portarul nostru a reuşit să apere penaltiul lui Omrani, pentru că altfel ar fi fost mai greu în retur. Acum, avem un mic avantaj, sperăm să-l apărăm miercuri acasă şi să intrăm în grupele Ligii Campionilor. De când am venit la Slavia, lucrăm enorm de mult fazele fixe. La nicio echipă nu am lucrat fazele fixe aşa mult şi tot ceea ce înseamnă organizare şi scheme pentru meci. Mă bucur că astăzi ne-a ieşit”, a declarat Stanciu, la Digi Sport.

Deac: ”Nimic nu este pierdut”

Ciprian Deac este încrezător în faptul că CFR Cluj poate întoarce la Praga rezultatul. ”Suntem supăraţi, e normal când pierzi. Dar nimic nu este pierdut, am arătat că putem reveni în orice condiţii, suntem o echipă care ştim să revenim. Astăzi, s-a jucat prima repriză, a doua repriză se va juca la Praga. Slavia e o echipă puternică, o echipă cu jucători buni, o echipă care stă bine în teren şi nu întâmplător au ajuns anul trecut departe în Europa League. Vom încerca la meciul retur să dăm totul şi să ne calificăm", a spus Deac, la Digi Sport.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net